• 6
    kesinlikle olması gerektiğini düşündüğüm kurum.

    çünkü; türkiye içi dinamikleri ele aldığımızda, futbolda başarılı kılan parametrelerle, amatör branşların sistematiği tamamen farklı. hatta zıt yönlere gidiyorlar. futbol ekonomik olarak avrupa'da bir endüstriye dönüşmesiyle beraber "spor, barış ve kardeşliktir" den tamamen uzaklaşmıştır. yönetim ve bakış açısı farklıdır ve ona göre dizayn edilmelidir.
    para getirmeyen bir branşta en büyük başarı kulübü zarara uğratmamaktır. önemli olan bir yıllık sponsorlar değil, geliri gideri dengeli olmaktır. ancak futbol için tam olarak bunun söylemek gerçekçi olmuyor türkiye standartlarında. bu yüzden de futbol kulübünü başkaları basketbol ve amatör diğer branşları başka başkaları yönetmeli, ele almalıdır. aynı çayı altında buluşmamaları gerekir.
    sonra; yavaş yavaş amatör branşlarda hedef büyütmeye başlayabilirsin. benim hedefim hep şampiyonluk dersen; bu yapıyla ancak 1 sene euroleauge kazanıp öbür sene küme düşmemeye oynarsın. basketbol ligini kazanırsın, ama kimsenin maaşını ödeyemezsin.
    şampiyon olacağına yaptığın sözleşmelerdeki maaşları günü gününe yatırması çok daha güzel, çok daha doğru olan değil mi? bunları yapacaklarına bi' de savunmalarında futbol takımını kullanıyorlar ya. mesela fatih terim gelip şampiyon olduğumuzda; basketbolda ödenmeyen maaşlar, transfer yasakları bile bu şampiyonlukla savunuluyor. acayip iş.
    a'dan z'ye görev tanımları tam yapılmadıkça, görev ayrımları tam belirlenmedikçe, zengin birileri gelsin de gönüllerinden kopanı versinler diye beklemeye devam. sistem önemli, sistem kazandırır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın