resim
Jack Andrew Garry Wilshere
Görev:Teknik Direktör
Takım:Arsenal U18
Yaş:32
Uyruk:İngiltere
  • 269
    2018 dünya kupası ingiltere milli takım kadrosunda olmaması yönünden ingiltere'de en çok tartışılan oyunculardan biridir. hakikaten bu sezon arsenal'de ayakta kalan nadir oyunculardan biriydi ve milli takımı hak ediyordu. milli takıma alınmamasının sebebi kendi bölgesinde kendisinden daha iyi oyuncular olması değil, southgate'nin merkez orta sahada oyun kurucu karakterde bir oyuncu istememesidir. dolayısıyla verdiği karar teknik bir karardır. southgate oyunu stoperlerden kurmak istiyor. dolayısıyla merkezde çok da yaratıcı veya pasör bir oyuncuyu istemiyor. takım hücuma çıkarken direkt bir oyunla çıkıyor. orta sahalardan defansif olarak fiziki direnç, ofansif olarak sızma koşular isteniyor. bu da wilshere'nin zaten yapamadığı şeyler.

    fener'e gelmemesinin 2 sebebi var:
    1-fener'in vereceği 4 milyon euronun premier lig'e yeni yükselen bir takımın bile kolayca karşılayacağı bir maliyet olması. fenerbahçe'nin ya da herhangi bir türk takımının bir ingiliz'i mali açıdan tatmin etmesinin artık çok zor olması.
    2-premier lig cazibesi ve ingiliz oyuncuların dışarıda oynama konusunda isteksiz olması. wilshere asla gözden düşmüş bir oyuncu değil. dolayısıyla hala iş yapar pozisyonda olan bir ingiliz oyuncunun türkiye'ye gelmesi çok zordu.

    fener'e 2 sebepten dolayı gelebilirdi.
    1-comolli'nin ingiltere piyasasında tanınmış bir adam olması. daha önce arsenal, tottenham ve liverpool'da çeşitli görevler yapmıştı kendisi.
    2-istanbul'un cazibesi.

    sonuç olarak fener'e gelmemesine çok sevindiğim oyuncu. türkiye'de çok iş yapardı. fener hem zaman kaybetti, hem de cocu'nun takımının direkt beyni olabilecek bir futbolcuyu kaybetti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın