resim
Ryan Henk Donk
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.92
Uyruk:Surinam
  • 2165
    aldığı zammı açıklamaya çalışmak için şekilden şekle girmeye gerek olmayan futbolcudur. donk'a haksız yere zam yapılmıştır. açıklayayım:

    --- alıntı ---

    "dünyaca ünlü futbol yazarı simon kuper’in futbolun şifreleri isimli kitabı için stefan szymanski ile yaptığı çalışmada kulüplerin transfer harcamalarının ile ligdeki konumlarının değişimin sadece yüzde 16’sını açıkladığı görülüyor. oysa bunun yerine takımdaki mevcut oyuncuların maaşlarına harcama yapılsa, değişim %92 ‘ye kadar çıkabiliyor. görünen o ki yüksek ücretler bir kulübe, çarpıcı transferlerden çok daha fazla faydalı oluyor."

    --- alıntı ---

    soccernomics'te (türkçe'ye futbolun şifreleri şeklinde çevrildi) türkiye ve irak'ın dünya şampiyonu olacağı da yazıyordu. çünkü kuper/syzmanski ikilisinin araştırmasına göre futbolda başarılı olmak futbol tecrübesi(yapılmış milli maç sayısı) ve nüfus ile doğru orantılı olarak artarken, ülkenin geliri ile ters orantılı olarak artıyor. bu varsayımlarına göre de türkiye ve irak'ın şu anda dünya kupası'nda akıyor olmaları gerekiyordu.

    hiç bir kitabın (soccernomics dahil) açıklayamadığı ise şu: insan faktörü. belki maaş/bonservis oranı makro olarak takıma yol gösterebilir ama her oyuncuyu bireysel olarak değerlendirmek zorundasınız.

    kimse kusura bakmasın. galatasaray kariyerinde toplam 5 ay elle tutulur oynayan bir futbolcuya zam yaparak kadroda tutmanın hiç bir açıklaması yok. bana fatih terim adam eder ile de gelmeyin. fatih terim adam etmez. fatih terim adam olmaya niyeti olan adamın elinden tutar, ona yol gösterir, yeri gelir babası, yeri gelir hocası olur. adam olmayan niyeti olmayan adama * *ise değil terim, ferguson, morinho, guardiola hepsi birden gelsin hiç bir şey yapamaz.

    donk'un adam olmak isteyip istemediğine dair bir fikrimiz yok. futbol (ve hatta basketbol) tarihi sözleşme uzatmadan evvel mükemmel form sergileyip sonra senelerce kıç üstü yatan oyuncularla dolu. donk'un bu oyunculardan biri olmadığının da garantisi yok. sözleşmesi 1+1 şeklinde olabilir ama yeni sezona donk ile başlamak kabul edilemez! ki burada bir şey daha eklemem lazım. 2 sene hiç bir şey oynamayıp sonrasında sözleşme yenilenirken zam için inat eden bir oyuncunun takıma olan bağlılığı yok demektir.

    bakın 2 sene oynamadıktan sonra zam isteyip bundan başarılı olmuş olmasının gelecekte başka oyuncular tarafından kullanılabileceğine değinmedim bile....

    velhasılıkelam donk'un sözleşmesinin savunulabilir bir tarafı yok. uzatmaya da gerek yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın