• 930
    kesinlikle bir sporcudan daha fazlası. herkes vereceği kararı merakla bekliyor, söylenenlere göre gideceği takımı bilen yalnızca dört kişi varmış ve kendilerinin konuşması yasakmış.

    bir önceki entry'de kardeşimiz yazdığı için naçizane, yıllardır nba takip eden biri olarak ufak bi' analiz yapmak isterim.

    şimdi öncelikle şunu söyleyeyim; gitmesi en makul olan iki takım var: bunlardan biri los angeles lakers, diğeri de philadelphia 76'ers.

    la lakers: salary cap(maaş bütçesi) olarak iki süper star oyuncuyu kadrosuna katacak gücü var. luol deng'i gönderdikleri takdirde -ki kendisinin 18 milyon dolarlık bir kontratı var- bu sayı üç süper star oyuncuya kadar çıkabiliyor. lebron'un gönlündeki takım lakers. ailesinin büyük bir şehirde yaşamak istediğini biliyoruz. çocuklarını los angeles'taki okullara yazdırması, bu şehirde evinin bulunması tesadüfi durumlar değil.

    lebron yanına yalnızca bir yıldız alarak dört all star+igoudalı'lı golden state ile başa çıkamayacağını biliyor. bu sebeple kawhi leonard ve paul george ile birlikte lakers organizasyonuna katılmak isteği var ve bu çok da normal bir istek. paul george serbest bir oyuncu ve lakers'ta oynamak istediğini daha önce söylemişti, o yüzden onu kadroya katmak pek zor olmayacak fakat kawhi leonard açısından durum pek öyle değil çünkü leonard serbest oyuncu durumunda değil. bir senelik daha sözleşmesi olduğu için san antonio'ya sağlam bir teklifte bulunmak gerekecek, bu da lakers'ın elindeki yan parçaların azalmasına sebep olacaktır. yani ilk 5'i mükemmel yapayım derken, bench katkısını çok aza indirmek durumu da mevcut.

    sonuç: eğer pg13 ve kawhi ile birlikte gelecekse kesinlikle lebron'un gitmesi gereken yer. nba'in new york ile birlikte zirvesi.

    philadelphia 76'ers: doğu konferansının boston celtics ile birlikte en potansiyelli takımı. 76'ers oyuncularından bazılarının açık açık lebron'u takımda görme isteğini söylediklerini biliyoruz. fakat bu takımdaki sıkıntı, kadro geniş ama çok tecrübesiz. ayrıca ben simmons tamamen lebron'un stilinde oynayan bir arkadaş. topu sürekli elinde istiyor. buna ek olarak geçen sezon pek oynamayan ama bu sene sakatlığını atlatıp takıma katılacak olan draft'ın 1 numarası fultz'da sürekli topu elinde isteyen bir oyuncu. bu durumlar 76'ers'in etkinliğini azaltabilir.

    sonuç: giderse yine bir şekilde takımını nba finaline taşıyacak ama golden state belasıyla başa çıkabilecek mi soru işareti.

    elbette kral'ı isteyen sadece bu iki takım değil. şehirlerine lebron'un gelmesini isteyen onlarca takım billboard'lar yaptırdı. fakat kimi salary cap yüzünden kimileri de kadrolarının vasat olmasından dolayı kral'ın tercih edeceği takımlar değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın