resim
Ryan Henk Donk
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.92
Uyruk:Surinam
  • 2153
    aldığı ücret hakkında yorum yapmayacağım, bilmediğimiz bir nedenden 395bin € fazla verildiği için yangın yapacak yaşta da değilim artık. ama donk için ''üç yıl yattı, üç ay oynadı, 4.5m € kazandı'' gibi yalanlar söylenirse, biz de burada gerçekleri yazarız.

    öncelikle donk, 3 sezon değil 2.5 sezondur galatasaray'da, zaten bunun da 1 sezonu real betis'te geçti. galatasaray'da bulunduğu 1.5 yılda verilen ücret toplamı ise 2.78m €.

    devre arasında geldiği ilk sezonda neredeyse her lig maçında oynamıştı. ondan sonraki sezon ise kadroda düşünülmediği için real betis'e kiralık olarak gitmiş ve la liga'da oynamıştı. buraya kadar hiç yatmadığı çok açık.

    geçen sezonun ilk yarısında ise igor tudor, sistemine uymadığını öne sürerek lig maçları için donk'u kadro dışı bıraktı, ancak kupadaki iki eleme maçının ikisinde ise görev verdi. donk da igor tudor tarafından istenilmediği için ikinci yarıda yatmak yerine dursun özbek ile ocak ayında ayrılmak üzere anlaşmıştı.

    igor tudor gidip fatih terim geldiğinde, tolga sakatlıktan yeni çıkmıştı, fernando sakat ve ndiaye yolcuydu. yeni transfer yapmak için de para yoktu ki olan kısıtlı parayla ancak acil ihtiyaç olan sol beki bulabildik. bu şartlar altında fatih terim eksikleri takım içinden çözebilmek umuduyla donk ve de jong'u antrenmanlara aldı. donk ise o sırada transferi için birçok takımla görüşüyordu ki bir sezon önce la liga'da 1m € net ücret alarak oynayan, piyasası olan bir futbolcu olduğunu da unutmayın.

    fatih terim, kadro dışı kaldığı dönemde bile iyi çalışıp hazır durumda olduğunu görünce donk'tan kalmasını istedi, donk da kalıp takım için savaşmayı kabul etti. gerçekten yatmış olan de jong ise takımdan yollandı. eğer donk da yatmış olsaydı, de jong gibi devre arasında yollanırdı. röportajlarını okuyun, yedi ay hiç para almamasına ve teknik direktörü tarafından dışlanmasına rağmen o dönemde kick box, yüzme ve yoga yaparak fiziksel ve psikolojik olarak kendini güçlendirmiş. bu sayede geçen sezonun ikinci yarısında 22 maçın 21'inde forma giydi, çatır çatır oynadı, zor gelen şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın