• 242
    takım kimyası denilen olay bu takımda yok. hatta 2018 dünya kupasındaki takımlar arasında en kötüsü. üstüne takım üzerinde acayip beklentiler var. arjantinliler ayrı, messiciler ayrı, ronaldocular ayrı, maradonacılar ayrı takımı bir güzel dövüyor. 2018 dünya kupasının üzerinde en çok konuşulan takımı arjantin. baskı inanılmaz boyutta. arjantinli oyuncular zaten bir sistem içerisinde oynayamıyor, bir de baskıyı kaldıramadıklarından elleri ayakları titriyor. teknik direktörlerinin sorun çözme becerisi zayıf. her şey liderlik özelliği olmayan, içine kapanık bir karakteri olan bir 10 numaranın üzerine kalmış. her şey kaos içerisinde. ben bu takımın hala maçları nasıl 11 kişi tamamladığına hayret ediyorum.

    ayrıca iki bekinin çok defansif hatta kütük, stoperler ve ön liberosunun pas kalitesinin düşük oluşuyla iddia ediyorum ki bu takım asla hücum futbolu oynayamaz. arjantin'in yapması gereken geri çekilip beklemek. messi ve agüero'yla ise iş bitirmek. yani 86'da, 90'da, 2014'te yaptığı gibi pragmatik oynamak. geride sağlam durduğunuz ve merkezi kalabalık tuttuğunuz halde öndeki oyuncular tek pozisyonla zaten maç kazandıracak oyuncular. ama sampaoli bielsa ekolünden gelen bir adam, hatta kötü bir taklitçisi. adama kalsa 3-4-3 oynatacak takımı. adamı zor zapt ediyorlar hayalleri konusunda, adam tam bir romantik. kalecisine, defansına, genel olarak pas kalitesine, takımın kompakt olup olmamasına bakmadan böylesi deli hücum hayalleri kuran bir deli. gruplardaki hırvatistan maçındaki kötü sonuç bu deliyi biraz dizginledi neyse ki.

    arjantin bu aşamadan sonra sorunlarını halledemez. zaten öyle bir işaret de vermiyor. ikinci turda kötü bir fransa'ya dahi farklı kaybetmeleri olası. ha diyelim ki elediler fransa'yı. öpüp başına koysunlar, daha da fazla bir şey beklemesinler. bu takımla, bu düzenle final hayal edenler ya saftır ya deli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın