• 54
    şimdi öncelikle şunu söylemek lazım euroleauge 200 ülkede 2 milyar civarı insanın ve birçok takımın katıldığı en büyük çapta turnuva. görünüşte müthiş bir ağı olan bu turnuvanın takımlara getirdiği gelirler rezalet ötesi durumda. euroleauge bizim gibi sponsor bulmada başarısız ya da yeteneksiz yöneticilerden kurulu değildir herhalde çünkü 200 ülkede yayınlanıp 2 milyar insanın takip ettiği turnuvanın pazarlanmasının getirisi bu kadar rezil durumda olmasının tek açıklaması basketbolun kimsenin umrunda olmamasından kaynaklanıyor. şunu da söylemekte fayda var türk şirketleri de sponsor olmasaydı gelirleri daha çok düşük olurdu.

    geçen sene fenerbahçenin turnuva boyunca elde ettiği gelir şampiyonlukla birlikte 1 milyon 930 bin euro civarındaymış. hadi diyelim ligden 1 milyon euro, trübün gelirinden 570 bin euro ve sponsor gelirlerinden 7 milyon kazanmış olsun. sonuç nedir 30 milyon euro harca tüm kupaları kazan şaka gibi 20 milyon civarı zarar et. bu nasıl bir zarardır bir yıl için açıklamasını yapabilecek varsa yanılıyorsam düzeltecek yazar arkadasları da dinlemeye hazırım. aziz yıldırım ise 2017'de yaptığı açıklamada erkek basketbolda 3 yılda 40 milyon dolara yakın açıklarının olduğu dile getirmişti.

    https://www.google.com.tr/...e-kadar-para-kazandi

    demek istediğim fenerbahçe gibi futboldaki başarısızlıkları basketbol ile telafi etme gibi bir amacımız yoktur. euroleauge şampiyonu, lig şampiyonu ve doğuş grubu gibi futbolda olmayan sponsor gelirleri ile bile dünyanın zararını yapan bir kulüp bize örnek olmalı.

    euroleauge daha kendine sponsor bulamıyor ben yönetim sponsor bulamadı diye suçlama taraftarı değilim. tek beklentim güzel bir yapılanma, yönetici kadrosu ile genç ve gelecek vaad eden oyunculardan zarar etmeyecek bir takım kurulması. 3 milyon euro transfer için mi sadece yoksa tüm giderler için ayrıldı onu bilemem ama zarar etmeyecek şekilde bir planlama olması gerektiği düşüncesindeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın