• 39
    arkadaşlar biliyorum ezeli rakibimiz fenerbahçeyi görerek eurolegue düşünüyor olabilrsiniz. lig şampiyonlukları vb. istiyor olabilirsiniz. ama ben basketbol yazarı olarak aynı şeyleri düşünmüyorum.
    1) fenerbahçe gibi 35 milyon euro harcayıp karşılığı 3 milyon euro olan bir kupa almak ??? (darüşşafakanın bir dönem para bastırıp o organizasyona girdiğini unutmayalım)
    2) biz ayrıca panatinakos ,fenerbahçe gibi basketbol kulübü olmak istemeyiz.pana ve fener denilince avrupada basketbol akla geliyor.
    3) ayrıca ligimize 6 yabancı kuralı geleli (iki gün önce 5 e düştü) evet lig kalitesi inanılmaz arttı evet takımlaımız eurolegue eurocup eurochallange fiba şampiyonlar cup kupalar finaller yarı finaller geliyor .ama hangi oyuncularla ? türk olmayan oyuncularla. milli takımımızın hali ortada.
    4) hele hele küçük takımların hali daha vahim. manajerlerin etkisiyle amerikan new york sokaklarının ikinci sınıf basketbolcuları bir sezon orada bir sezon burada.büyükçekmece,uşak,trabzon,antep,balıkesir,ted,giresun adam her yıl bir yer dolaşıyor.yanlış anlamayın buralardan her yıl birer tane eurolegue ihracatı oyuncu çıkıyor ama bu takımlarda oynayan türk oyuncu yok.5e 5 yabancı maçı oynuyorlar.bu takımlarımız ispanya ligi dışında çoğu ülkenin takımından daha iyiler bunu kabul ediyorum ama ligimize bir katkları olmuyor.atıyorum eskiden büyük kolej itü kombassan konya darüşşafaka tuborg takımlarında 22-23 yaşlarında türk oyuncu oynar bunlar 2-3 yıl içinde büyük takıma transfer olur milli takım seviyesine gelirdi.

    bence galatasarayımızın basketbol takımı milli takıma 2-3 sene de bir üst seviye türk oyuncuu çıkaran kulüp olsa beni daha çok heyecanlandıracak.bu yüzden baskete aktarılacak para futbola aktarılsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın