resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 2078
    son 2018 dünya kupası gerçekten harika bir özet oldu kendisinin kariyeri için. bana sorarsanız maradona'nın sağ ayağı etmiyor messi. neden peki? winner değil çünkü. çok açık ve net. ronaldo da bu yüzden messi'den iyi oyuncu. kendini kanıtlayamamış "uzaylıdır" messi. maradona, hagi ve ronaldo örneklerinden gideceğim bu analizimde.

    maradona kendini barcelona ve napoli'de kanıtlamıştır. iki takıma da gidişinde bonservis rekoru kırmış, napoli tarihine geçmiştir. hem arjantin, hem ispanya hem de italya'da kendini kanıtlamıştır yani. arjantin milli takımı'yla başarısı zaten ortadadır. itici faktördür yani takımları için.

    ben hatta iddiamı arttırıp hagi bile olamaz diyorum. neden derseniz yine hagi bükreş ve galatasaray efsanesidir. karpatların maradonasıdır. galatasaray' a uefa kupası kazandıran, romanya milli takımı altın yıllarını yaşamıştır hagi'yle birlikte.

    ronaldo'ya gelelim şimdi. manchester, lisbon ve madrid. kendini kanıtlamış yani. itici faktör almış. portekiz'e ittire kaktıra avrupa şampiyonası'nı kazandırdı bu adam. portekiz milli takımı çok iyi bir takım mıydı, forveti eder'di öyle bir takım yani. peki o nası "itici faktör" olmayı başardı? bu inanç ve karakter meselesi işte.

    ben messi'yi ise sadece barcelona'da uzaylı olarak izleyebildim. arkasında xavi'si ve iniesta'sıyla kemik kadrosuyla. futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi orta saha ikilisi desem yanlış olmaz diye düşünüyorum. barcelona balonundan ayrılamamış, gelen giden oyunculara karar vermiştir. milli takımlar kariyeri ise tam bir facia. bir hasan şaş'ın, ilhan mansız'ın milli takım kariyeri bile daha iyi o derece. bu nedenle bırakın benim gözümde en iyi oyuncu olmayı, ilk 5'e giremez. tabii bu futbola bakış açısıyla da alakalı en nihayetinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın