• 16
    olayın hala kaç numara giydiği ile alakası olmadığını anlamayan taraftarlarımız var, ve bunlara göre belhanda'yı eleştirenler futboldan anlamıyorlar. kendileri anlamışlar belhanda'nın 10 numara olmadığını, ve bunu anlayınca futbolu çözmüş oluyorlar. bravo... kimse'yi bilemem ve burada belhanda'yı eleştirenleri de savunamam, fakat bir "belhanda eleştiren" olarak en azından kendi perspektifimden bir şeyler yazma ihtiyacı duydum. öncelikle belhanda ile ilgili yazdığım tüm entryler şuradan görülebilir: (bkz: younes belhanda/@kryl)

    belhanda daha gelmeden önce, belhanda ile ilgili girdiğim ilk entryde ne demişim? "bu adam 10 numara oynamaz, umarım 8 numara oynar daha 8 gibi duruyor", demişim. babacım o gün özelden bana 8 oynamaz diye mesajlar geldi futbol "bilgin"lerinden. bak ben bu adamı canlı izlememiştim, youtube videolarından 10 numara değil, olsa olsa 8 olur demişim ama bizim scout ekibi veyahut teknik ekip bunu anlamamış ve daha sonra yine ben eleştirmişim: "ben bunu görüyorum da neden gözlemcilerimiz bunu görmüyor da bu transfer yapılıyor" diye. bu arada bu demek değil ki belhanda 8 numara, fakat 10 numaradan daha çok 8 numara özellikleri var. fakat belhanda 10 numara değil 8 numara diyen arkadaşlar belhanda'ya güvenerek fernando'nun yanına gözü kapalı yazabilir mi kendisini? zannetmiyorum. çünkü o kadar da 8 değil. ortada oynayabileceği tek sistem 4-3-3 ve fatih hoca da gördü bunu, böyle oynattı. bakın bu bir sorun. belhanda istesek de istemesek de teknik ekibin elini kolunu bağlıyor, bağlayacak. belhanda'nın olduğu takımda kullanabileceğiniz varyasyonlar kısıtlı. bu birinci sorun.

    diğer bir sorun, belhanda'nın aşırı şekilde gereksiz pas hatası yapması. geriye attığı pasların kalemizde gol tehlikesi yaratmasını geçtim, ileride de çok top kaybı yapması, kolay pasları bazen verememesi çileden çıkartıyor. bu seviyelerde bu hataları yapmayacaksın. bir olur iki olur, ama belhanda da bu sayı çok fazla. hiçbir attığı pası güvenle seyredemiyorum ben. en büyük sorun da bu. belhanda bir çok kez maç içinde oynanan oyunu bozuyor. yaptığı güzel işler yok mu? var. ama negatif etkisinin gölgesinde kalıyor ne yazık ki. mental durumlarına da girmeyeceğim, beni asıl irrite eden saha içindeki futbol. attığı gol, yaptığı asist umrumda bile değil. isterse sıfır gol sıfır asist yapsın. bir futbolcuda en kızdığım husus oyun içinde basit hatalar. bu seviyede bu paraları alırken basit hatalar görmek beni çileden çıakrtıyor. bu sadece belhanda için geçerli de değil. iyi oynadığı maçlar olmadı mı? oldu ve maç sonu çok beğenmiştim. fakat hatırladığım maç sayısı 2.

    istesek de istemesek de bu adam aşırı bir maliyetle geldi. evet, daha az bir maliyetle gelseydi bu kadar eleştirilmezdi. neden? yedekte oturtabilirdin, rotasyonda kullanırdın. iyi de olurdu. ama bu adama yatırım yapıldı, inanılmaz paralar veriliyor. bu kadar para verdiğin bir adamı bizim gibi mali açıdan kötü bir durumda olan takımda yedek oturtamazsın. oynatınca da hem teknik hem taktik sorunlarımız oluyor. fakat bunu görmeyenler "futbol bilgini", "modern futbol" takipçileri oluyor. ben de şahsen kendimce böyle sorunlar gördüğüm için takımdan ortalama bir bonservis bedeliyle ayrılırsa takımım için hayırlı olacağını düşünüyorum ve fatih hocanın o para ile istediği tarz bir adam alabileceğini umuyorum. hangi sitenin ne dediği de umrumda olmuyor açıkçası. göz var izan var. geçen sezon da sneijder istatistik olarak 16 asist yapmıştı, asist kralıydı istatistik sitelerine göre. kendisi gideli 1 sene oldu, hala eleştiriliyor.

    son entrymde de yazdığım gibi, belhanda'nın kaç numara olduğu önemli değil. kendisi kötü bir futbolcu. en az zararla yollamak çok iyi olurdu, kalırsa da destekleriz, en azından stadda.

    bu arada bu da "selçuk eleştiren" yanım: (bkz: selçuk inan/@kryl)
App Store'dan indirin Google Play'den alın