resim
Bas Leon Dost
Takım:NEC Nijmegen
Mevki:Santrfor
Yaş:34
Boy:1.96
Uyruk:Hollanda
  • 120
    en sevmediğim santrafor tipidir kendisi. isterse 50 gol atsın. zaten anca hollanda ve portekiz liglerinde atıyor gollerini.

    tek işi iyi yapan santrafor istemiyorum. sen topu getireceksin ceza sahasına, paşam bekleyecek ve kafa vuracak. zaten attığı gollerin yarısından fazlası kafa vuruşu ve penaltı.

    insanlar "pivot santrafor" deyince "uzun boylu santrafor" zannediyor. bas dost top tutar filan mı zannediyorsunuz acaba. kaleye sırtı dönük mü oynayacak bas dost? bas dost kaleye en yakın adamdır her zaman. ceza sahası dışına çıktığın rakip korner kullanırken filan görürsünüz ancak.

    hantaldır çünkü. dar alanda etkisizdir. adam geçemez. ceza sahasına dışıan gelip top almaz. o topu alıp 2 kişiyle boğuşmaz. sen topu getirirsin, o yüzü kaleye dönük şekilde gol atar. bu yüzden zaten kariyeri hollanda - almanya - portekiz şeklinde gelişmiştir. muhtemelen ispanya'da kariyerine devam edecektir.

    gomis'ten farkı uzun boyu ve iyi zıplaması sayesinde hava toplarındaki üstünlüğüdür. onun dışında tutması için top atarsanız duvara çarpmış gibi geri döner.

    uzun uzun maç izlemeye vakti olmayanlar açsınlar youtube'u, 1-2 bas-dost videosu izlesinler sonra da açıp 1-2 balotelli videosu izlesinler. farkı çok net anlayacaklardır. bas dost çok gol atar, doğrudur. ama balotelli sahanın her yerindedir. rakiple hep vücut vücuta mücadele içindedir. gerektiğinde şapkadan tavşan çıkarır.

    zaten disiplinli, doğru düzgün bir adam olsa balotelli şu an real'de oynuyor olurdu.

    demek istediğim "bas dost değil, balotelli gelsin" değil. bas dost gibi değil balotelli gibi bir santrafor lazım bize. çünkü bas dost'la oynamak için bütün takımı ona göre organize etmen lazım. bas dost yoksa ya da giderse başka bir bas dost bulman lazım.

    açın bakın 2 sezonda attığı 70 golü. kopyala yapıştır. en sevmediğim futbolcu tipi. ne yapacağı belli. burak yılmaz gibi. gol varsa var. yoksa yok. gomis için "sadece gol attı" diyenlerin bas dost'a dilenmesi tam bir tezattır.

    gomis gidecekse bize top ayağındayken tehlikeli olan bir santrafor lazım. top ayağında değilken tehlikeli olan santrafor yedek santrafor olmalı ki sıkıştığında oyuna girip as santraforunun boşalttığı alanlara girsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın