• 12
    fenerbahçe ile alakası olmayan, fakat fenerbahçelilerin ısrarla kendilerine yamamaya çalıştıkları ilk türk futbol takımı. kendine özgü bir takımdır ve şu an mevcut kulüplerimizden hiç birinin asıl adı falan değillerdir. içinden çıkan ekipte galatasaray, fenerbahçe ve beşiktaş'ta görev alanlar olmuştur.

    kulübün kurucusu fuat hüsnü kayacan galatasaray liselidir ve sonrasında galatasaray'da futbol oynamış akabinde de galatasaray kongre üyesi olmuştur. çok kısa bir dönem fenerbahçe'de teknik direktörlük yapmışlığı da vardır. fakat bu gündüz kılıç'ın, beşiktaş'ta görev almasından farksız bir olaydır. kulübün kurucusu galatasaray liseli ve divan üyesi olmasına rağmen, oyuncularından ahmet robenson galatasaray'da forma giymiş olmasına rağmen biz bile bizim öncümüz demez iken, sırf ikinci kurucusu reşat danyal'ın fenerbahçe'de görev yapması ve kadıköy'de kurulmuş olmasından ötürü fenerbahçe, utanmadan sıkılmadan kendi öncülerini olduğunu iddia edebilmektedirler. bir de kuruluşunu 1899 sanıyorlar, asıl kuruluş tarihi 1901 olmasına rağmen.

    bu arada minik bir dipnot: kulübün kadıköy'de kurulmuş olmasının sebebi, o dönem azınlık gurupların oluşturduğu istanbul ligi maçlarının ağırlıkla anadolu yakasında yapılmasıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın