• 4
    takvimler 2005 yılını gösterirken basketbol dergilerinde şöyle bir haber çıkıyordu.milli takımın guard sorunu çözülecek.murat didin yönetiminde opel skayleniers frankfurt takımında 2004-2005 sezonu euroleguede pau orthez maçında 1986 doğumlu bir türk guard giriyor ve 5 dakikada 6 sayı 2 asist 1 top çalma yapıyordu.sezonun diğer avrupa maçlarında süre almayan oyuncu bir sene sonra hakan demirel-cenk-ersan-semih-oğuzlu (yedeklerde ömer aşık, cemal nalga, emre bayav vs. vardı) 2006 ümit millî takım'ın yedek gardı oluyordu.
    izmir'de düzenlenen ve izmirli oyun kurucu mehmet yağmurun sakatlığı nedeniyle forma giyemediği 2006 avrupa ümitler şampiyonası'nda hakan demirel'in yedeği olarak forma giymiştir. pır pır diye tabir ettiğimiz tipte bir play maker idi.
    babası ali kavaklıoğlu (trt de basketbol programı yapar.lakabı memur amca) ted basketbolunun uzun süre menajerliğini ve okulun beden eğitimi hocalığını yapmıştır.
    peki berent ve almanya ne alaka diyeceksiniz? berent 2004 yılı ted genç takım oyuncusuykan murat didin onu almanyaya transfer etti hatta 2004 eylül de hürriyet gazetesinde şöyle bir röpartaj ve haber vardı.

    ted’in genç oyun kurucusu berent, alman basketbol ligi şampiyonu opel skyliners frankfurt’a transfer oldu...türk basketbolu, nba ve avrupa’ya yıldız göndermeye devam ediyor. ted ankara koleji’nin geçen sezonki lise takımında oynayan oyun kurucu berent kavaklıoğlu, murat didin’in antrenörlüğünü yaptığı almanya basketbol ligi şampiyonu opel skyliners frankfurt’a transfer oldu.2003-2004 öğretim sezonunda ankara birincisi olan ted lise takımının kaptanlığını yapan ve aynı zamanda okulun kulüp takımında da forma giyen 18 yaşındaki berent kavaklıoğlu, yeni takımıyla eurolig’de ülkerspor’la aynı gurupta mücadele edecek. opel skyliners frankfurt takımıyla bir süre önce anlaşan antrenör murat didin, ibrahim kutluay’ın panathinaikos’a, hidayet, mehmet okur ve mirsad’ın nba’e giderek türk basketbolu’nda çığır açtığını belirterek, ‘o jenerasyon, çok özel ve yetenekliydi ama sonrasında dışa açılımda bir duraklama yaşandı. berent, yeni neslin öncüsü olacak. hem alman ligi hem de eurolig’de birlikte başarılı olacağız’ dedi.berent ise teklifin kendisi için süpriz olduğunu belirterek, ‘takım hakkında fazla bilgim yok. internetten takip etmeye çalışıyorum. 300 bin türk’ün yaşadığı kentte başarılı olacağıma inanıyorum’

    sonrası derseniz 2005 te ted genç takıma döndü 2005-2008 ted ana takım 2008-2009 kepez bld sonrası erdemir konya tekrar ted ankara dsi derken 2016-2017 sezonunda muratbey uşak kadrosunda hakan demirel ile yolları kesişti. tip olarak kel kahveengi top sakalı ve uzun çorapları ile beyaz amerikalı nba oyuncu tipi kıvamında olsa da kariyeri yedek guardlıkla geçmiştir.kariyerinin en önemli üç anı 16 yaşındayken ted forması giyip büyük kolej maçında 11 sayı atması ve 2006-2007 sesonunda galatasarayımıza iki maçta 19 ve 21 sayı atmasıydı.yaşlandığı için eski hızını kaybeden berent şimdilerde ise boş şut atan bir guarda dönüşmüş durumda .bu sezonu bir alt ligde ankara dsi forması ile 9.0 sayı 6.1 asist ortalaması ile tamamladı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın