• 1369
    (bkz: quakerboy/@mocuishle)

    hakkında simdiye kadar yazdiklarim ortada. gayet sevdigim ve takip ettigim birisiydi. yalnız aylar gectikce bir seylerden kıllanmısım arka arkaya okuyunca daha net fark ediliyor bu dusuncem.

    kendisi kadromdaki 4-5 yazardan birisi. kendisine karşı da nefret, kin vb sacma sapan bir dusuncem de yok, buradaki hic kimseye de olmadı zaten, niye olsun ki paydamız galatasaray.

    ama ben bu hesap ozelinde dedigim gibi zaman gectikce bir seylerden kıllandım. belki de biraz komplocu oldugumdan.

    yani duyumlarinin gec yazılıyor olması, yuvarlak seyler soylemesi falan degil. asamoah, leiva, imbula gibi basarisiz duyumculuklari da onemli degil.

    moderasyon guvenilir bulmus, muhtemelen de kulupte gorevli bir isim. bu sebeple de kaynak gostermeden entry girmesine ses edilmiyor. benim icin bu da hic onemli degil.
    adam sözlüğün en renkli ve en takip edilen yazarı. kullandigi yazım dili, kibarlığı vs. cok iyi bir insan profili.

    zaten transfere dair yazdigi hicbir sey beni rahatsiz etmiyordu. sonucta resmi hesap bile sol beke gunes dogdurdu ama asamoah gelmedi, son dakikada is bozuldu.

    beni rahatsız eden sözlükte ve sosyal medyada galatasaray taraftarı bir seye karsı ayaklanmisken cikip gelmesi ve yazdiklariyla tabiri caizse "gazımızı alması".

    bakın en yakın olanı dün yasandı,

    buralar ve sosyal medya muğdat çelik transfer haberleri ile calkalanirken ve fatih terim de dahil olmak üzere, yönetime karsi inanılmaz bir tepki olmusken hoop bu sabah geldi ve tüm o elestirileri bitirdi, gündem degisti, sesimiz kesildi. dün muğdat yuzunden kimseye sallandı mı, hayır. tek tük...

    bir kere @quakerboy 1. nesil yazar ve üyeligi cok eski.

    fakat eski entrylerine baktigimizda yazim dili ve entry iceriginin nasıl degistigini gorebiliyoruz.

    mesela su basliktaki entryleri,

    (bkz: wesley sneijder/@quakerboy)

    en başlarda hepimiz gibi yorumlar yaparken son 2-3 yilda (burada da duyumculuga basladigi yillar) tamamen degisen bir tarz.

    bu durumu profiline baktiginizda da ilk entrylerine baktiginizda da görebilirsiniz.

    demek ki bu arkadas zamanla ya kulup icinde ya medyada ya da kulube yakin bir yerde bir goreve basladi, kulube hakim hale geldi. cunku ilk yillar cok alakasiz seyler yaziyormus.

    simdi yukarıda sneijder basliginda yazdigi son 2 entryi tekrar okumanızı rica ediyorum.

    1 temmuz 2017

    --- alıntı ---

    bir sezon daha kalacağını düşünüyorum. tudor kalmasını istiyor. istediği teklifi de almış değil.
    --- alıntı ---

    17 temmuz 2017

    --- alıntı ---
    anlatmak istediğim şu. wesley sneijder'in takımdan ayrılacağı sezon sonunda az çok belliydi. sürecin uzama nedenlerine gelince. ilk nokta tudor'un sneijder'den hemen vazgeçmemesi.

    --- alıntı ---

    bu dönemleri hatırlıyor musunuz?

    sözlük tarihinin en gergin oldugu dönemler. sneijder sebebiyle herkes tudor'a cephe almışken kendisi bunları yazmisti ve tudor uzerindeki baskı ve elestiriler kesilmisti.

    fakat is isten gectikten, aylar gectikten sonra biz ögrendik ki sneijder'i istemeyen tudor'mus. bunu her iki taraf da acikladi zaten.

    yani yorum sizin.

    sunlar da dursun özbek ile ilgili yazdığı bazı seyler,

    (bkz: dursun aydın özbek/#1885978)

    --- alıntı ---

    taraftarın güvenmesi ve arkasında durması gerekiyor. millet kaçıp giderken elini taşın altına soktu. yaşadıklarını bir allah bilir herhalde.
    --- alıntı ---

    tabii ilerleyen zamanda taraftar gozunde d. özbek'e karşı en ufak bir pozitif degisim olmadigi icin dusunceleri de yazıları da degisti. ya da oyle olmak zorundaydı bilemiyorum.

    (bkz: dursun aydın özbek/#2319808)

    bunun gibi sonra açıklayacağım dedigi bircok sey de aylardır bekliyor. biz de takipcileri olarak bekliyoruz.

    (bkz: fatih terim/#2271957)

    fatih terim konusunda da yanıldı ama dedigim gibi o konulardaki basarisizligini onemsemiyorum.

    ayrıca zorda kaldigi birçok entrysini de sildiğini soyleyeyim. yine de kalanlar içinde bile bir sürü açıklanması gereken şey var.

    biz değil kendisi açıklama yapacağını yazdığı birçok konuda da bekledigimizi kac kere yazsak da, malesef yazılarımıza sessiz kaldı.

    özetle ben bu hesabin ilk yillarindaki kisiyle ayni kisi olmadigini ya hesabin satildigini ya da kullanicinin degistigini dusunmeye baslamistim. tahminim de kulup icinde medya/iletisim/taraftar ile ilgili bir birimde gorev aliyor olduğu yonunde.

    yani cogu kisiye sacma gelebilecek bir sey icin de dun sozlugun ne dusundugunu merak edip bir anket actim. yani 5-6 arkadasin da benim gibi dusundugunu biliyordum ama geneli merak ettim,

    https://www.strawpoll.me/15849330/r

    sonuçlar ortada, %55 gibi bir oranla güveniliyor. %31 inanmıyor kendisine %14 de benim gibi büyük resmi görmüş :(

    yani şu anketi yaparken de en ufak bir art niyetim yoktu. adamın gideceğini de hiç düşünmemiştim ve bunu da istemezdim.
    öyle bir hava oluştu ki fitili ben çakmışım ve linç yemiş gibi bir hava var, hatta mesajla bana tepkilerini ileten arkadaslar da oldu. gelinen şu durumdan oldukça rahatsizim. içim içimi yiyor gittiğinden beri.

    hiç olmadı bırakıp gitmesi. kimsenin kendisinden böyle bir beklentisi de yoktu.

    her yazar gibi de istediğini yazmakta özgürdü. elestiri ve sorular hep vardı ve olacaktı da. ya bu sozlukte sozlugun sahibine neler yazildi neler dendi zamaninda. hala da deniyor. sözlüğün artık marka olmuş bir ismisin ne gerek vardı buna? eleştiriye karşıt görüşe bu kadar mı tahammulsuzsun?

    bu kadar iddiali seyler yazarken, insanlari etkilerken, kamuoyu olustururken 2 tane soru sorduk, bir seyleri sorguladik diye hata mi yapmis olduk.

    iyi mi oldu şimdi? bizi de herkese düşman ederek gittin. en sevdiğim adamlar burada bana cephe aldı. neler neler yazıyorlar.

    is işten geçmiş oldu ama gidişinde payım varsa sevenlerinden özür dilerim, maksadim bu değildi üzgünüm...
App Store'dan indirin Google Play'den alın