resim
Mahmoud Ahmed Ibrahim Hassan
Takım:Trabzonspor
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.79
Uyruk:Mısır
  • 138
    genelde şu alınsın şu satılsın, ona 5 verelim bunu 3'e satalım gibi yorumları kendi adıma çok sağlıklı bulan biri değilimdir. kaldı ki bir oyuncuyu doğru verilerle ele alabilmek için hakkında bir scouting olmadan konuşmak anlamsız gelir. zira artık oynadığı takımın taktiği bile bir oyuncunun performansına yönelik bir gözlemdir. bağımsız bir sürü gözlem olmadan da milyon euroların döndüğü bir piyasada oyuncu almak aymazlıktır.

    gelelim trezeguet kısmına. malumunuz kendisi kasımpaşa tarafından bu yıl anderlecht'ten kiralanmış, mayıs ortasında da opsiyonu kullanılarak lisansı kasımpaşa'ya kazandırılmıştır. ekim 94 doğumlu olması sebebiyle henüz 24 yaşını doldurmamıştır. üstelik bu yaz mısır ile dünya kupası oynayacak. 17-18 süper lig performansı da kayda değer. 31 lig 3 de kupa olmak üzere toplam 34 maça çıkmış ve 16 gol 8 asistlik bir performans sergilemiş. maçlarını takip eden birisi olarak da rahatlıkla söyleyebilirim ki kasımpaşa hücum gücünün lideri konumunda. bu performansta kasımpaşa'nın oynadığı hücum futbolunun da etkisi göz ardı edilemez elbette.

    dün gece uğur karakullukçu sözleşmesinde 5 milyon euroya serbest kalır maddesi olduğunu söyledi. bir kap açıklaması veya sözleşmesiyle ilgili bir veri bulamadığımdan elimdeki tek veri uğur beyin söyledikleri. üstelik kendisi hakkında araştırma yaparken 15 mayısta yazarlarımızdan ocgunsson tarafından aynı kaynak gösterilerek yazılmış bir entrye denk geldim (bkz: #2416239).

    5 milyon euro büyük para mıdır değil midir bilemem. 20 yıl çalışsak kazanamayacağımız paralar hakkında bu tarz yorumlar yaparak gülünç duruma da düşmek istemem. lakin piyasa ve kendi bağlamında değerlendirildiğinde "ulaşılabilir" bir tutar olduğunu görüyorum. oyuncu verileri hakkında gerekli değerlendirmeler hali hazırda yapılmış olabilir bilmiyorum ancak böyle bir hücum oyuncusuna ihtiyaç var ise erken davranmak gerektiği kanaatindeyim. bu bağlamda hakkında farkındalık olur gayesi ile yazılmış bir değerlendirme yazısı olsun istedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın