• 815
    mümkünse defans hattını komple yenilemesi gereken takım. savic ve fred'e şimdilik ihtiyacı yok. fred'i city de istiyor. alexis sanchez transferinde olduğu gibi sırf city'nin yoluna taş koymak için hareket edilirse yine sonuç hüsran olacak.

    valencia-smalling-bailly(jones)-young dörtlüsüyle mi şampiyon olacaksınız? olamazsınız. bu takım lig ikincisi olduysa da david de gea sayesinde. united'de son 5 senede 4 kez yılın oyuncusu bir kaleci seçilmiş. bir kaleciye bu kadar takım yıkılmaz. e yuh yani!

    premier lig değişiyor. kendini yenilemeyen, önceki sezonu tekrar eden bile kaybediyor. takımların form durumu, maddi durumları gün geçtikçe gelişiyor.
    2016'da leicester'in şampiyon olduğu gibi bir ortam artık yok. pochettino, guardiola, klopp gibi isimler şimdiden bir ekol oluşturmuş durumda. ayrıca üçü de ofansif futbol oynatan teknik direktörler. demek ki trend de o yönde. conte defansif mantalitesiyle mourinho'ya benziyordu. geldiği gibi şampiyon olduktan sonra bir sonraki sezon şampiyonlar ligine bile gidemedi. şimdi durumu sallantıda. arsenal unai emery ile yeni bir maceraya başlayacak. sarri gibi bir adamın premier lig'e gelmesi söz konusu. mourinho hariç big six denilen takımların teknik direktörleri genel olarak ofansif oynatan hocalar olacak. mourinho bu isimler arasında mantalite olarak farklı kalacak.

    mourinho'nun tıpkı simeone gibi top class takımlara uygun olmadığını düşünüyorum. inter ve porto'da şampiyonlar ligini kazanıp chelsea ve real madrid'de toplam 10 sezonda final bile yapamaması tesadüf olamaz herhalde. simeone de atletico dışında o başarıları kazanamaz. çünkü o futbola, o sisteme büyük oyuncuları ve büyük takım taraftarlarını ikna edemez. bunu bir anti parantez olarak belirteyim.

    manchester united oynadığı futbolu köklü bir şekilde değiştirmeli mi? mourinho bu takımda olduğu sürece hayır. herkes bırakın da yapabildiği en iyi işi yapsın. mourinho bence istatistik olarak da başarısız değil. lig ikinciliği united için iyi bir sonuç. ama ne pahasına? işte burası önemli. bu takım böyle defansif oynayacaksa kupa kazanmalı. kazanamadığı sürece mourinho, takımının verdiği zevk açısından sürekli tartışılacak. mourinho da aynı guardiola gibi defansa 200-250 milyon euro harcamak zorunda. defansif oynuyorsun ama iyi defans yok. tezat olan burası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın