• 6
    (bkz: italya serie b)

    çok ilginç yükselme ve düşme kuralları olan bir 22 takımlı lig. sezon sonunda 3 takım bir üst lige çıkıyor, 4 takım bir alt lige düşüyor.

    ilk iki takım kesinlikle serie a'ya yükselmeye hak kazanıyor. eğer ligi 3. sırada bitiren takım, 4. sırada bitiren takımla 14,5 puan barajının üstünde bir fark oluşturduysa direkt üst lige çıkıyor. yok bu barajın altında kaldıysa bu sefer 3-8 arası takımlar play-off mücadelesi veriyorlar. yani diyor ki federasyon, "kardeşim koy en az 15 puan farkı direk seni üst lige alayım, uğraşma çoluk çocuk ile". ulan lige bak, rakibini ezemedin fark atamadın o zaman bir daha mücadele et diyor dediğinizi duyar gibiyim, sıkı durun.

    son üç takım yani 20-22 arası takımlar kesinlikle küme düşüyor. burada top 18. ve 19. sırada bitiren takımlarda. eğer 18. sırada bitiren takım, 19. sırada bitiren takıma 4,5 puan barajını üstünde fark atmış ise 19. takım direkt düşüyor. yok 4,5 puan barajının altında kalmış ise fark o zaman federasyon diyor ki, "ey 18. ve 19. takım. siz bayağı çekişmişsiniz. iyisi mi yiyin birbirinizi ete para vermeyin, sikin birbirinizi göte para vermeyin" ve bu iki takım play-out maçı oynuyor. kaybeden düşüyor. ölüm gibi bir şey oluyor ama kimse ölmüyor.

    format mütüş erto. ver müzüğü erto. getirin oradan bi' italya futbol federasyonu, küçük takımlara şov yapacak.

    edit: "direk" yazmışım, "direkt" olarak düzelttim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın