• 1
    takdire şayandır ve bu şampiyonluğu en anlamlıları arasına sokmuştur.

    1- başlı başına dursun özbek

    oyuncu ödemelerini geciktirdi. tudor'un tepesine tarihte görülmemiş bir şekilde az daha akıl hocası diye lucescu'yu getirecekti. tudor'a güvensizliği en başta o aşıladı ve belki tek doğrusu fatih terim oldu. yarısı iyi yarısı kötü bile olmayan kadronun baş mimarı kendisinin yönetimi oldu.

    2- sezona erken başlamak ve facia

    temmuz ayında sezon açıp östersunds faciasını yaşadı bu takım, passolig yakan taraftar varken o psikolojiden aslanlar gibi çıkmayı başardılar.

    3- yeni kurulmuş takım, birbirine yabancı yüzler

    ilk 11'inde bir önceki sezondan yalnızca 2 isim olan bir takım ola ki, ilk 8 maçından 22 puan çıkartabilsin, sezonu ligin büyük çoğunluğunu lider götürüp şampiyon tamamlayabilsin. uyum sürecini de yüreklilikle aştılar.

    4- medya transferlerden itibaren üzerimize geldi

    transfer ücretlerini tl'ye çevirip eleştiren basın mensubu (!) gördü bu gözler... her hafta bir şekilde galatasaray olumsuz şekilde manşetlerde yer aldı. yabancı sınırı biz liderken gündeme getirilir ve istiklal marşı duyarı yapılırken, başakşehir lider olunca herkes suspus oldu.

    5- yönetim değişti, hoca değişti, maaş alamadılar

    bir sezonda yaşanabilecek her türlü değişimi yaşadılar. 4 ay yabancılar, 7 ay da yerliler ücretlerini alamadılar ama en ufak çatlak olmadı.

    6- koreografi'den bile bize vurmaya çalıştılar, hükümet dahi karşımızdaydı

    7- hakkı olan tazminatı istediği için vatan haini algısı yaratılan bir fatih terim

    3 gün önce istifasını kabul etmeyen demirören, 3 gün sonra yukarıdan aldığı bir emirle hocayı kovdu. sözleşmesi gereği hak ettiği tazminatı isteyince tüyü bitmemiş yetim edebiyatına başladı tüm türkiye. nerde haksızlık görse susan medya ve halkımız, fatih terim'in anasının ak sütü gibi helal tazminatını konuştu aylarca...

    8- devre arası transfer dönemi ve kan kaybı

    takımın ciğeri ndiaye'yi stoke city'e ve hemen ardından ahtapot fernando'yu sakatlığa kurban verdik. 6 ay sol beksiz oynayan takıma son gün japonun birisi getirildi. eleştirilen o isim, 6 ayda şampiyonluğun kilit taşı oldu. orta sahada boşalan yeri ise donk, mükemmel bir şekilde doldurdu.

    9- galatasaray ceza alacak algısı

    2 ay boyunca her türlü medya organında bu algı oluşturuldu. sonucunda galatasaray, ceza değil ödül gibi bir anlaşmayla çıktı.

    10- fikstür iki yüzlülüğü

    rakipleri 3 maça 9 günde çıkarken bu takım 6 günde 3 maça çıktı. avrupa oynasa yaşamayacağı maç temposu, galatasaray düşmanlarınca bize yaşatıldı.

    11- cumhurbaşkanının aleni olarak başakşehir'i desteklemesi

    başakşehir için tribünleri doldurun emri veren bir cumhurbaşkanına karşı en ufak destek olmadan, aksine bütün engel olmaya çalışanları üst üste koyarak bugüne geldik.

    12- rakip takımların maçlarında şüphe uyandıran hareketler oldu. bu hareketlerin vebalini başakşehir ve volkan babacan elindeki topu içeriye alarak, fenerbahçe ise aykut kocaman gibi bir herife emanet edilerek ödedi.

    13- göztepe için ölüm kalım maçı algısı

    diğer adayların onuru gururu konuşulmadı, herkes utanmadan göztepe'nin şerefini tartışmaya açtı. şike iddiaları yapanlar, göztepe yatacak diyenler. veya tam tersi psikoloji ile göztepe mutlaka kazanmalı diye algı yaratanlar...

    bu sezon herkese ders olsun. ağababanız da geldi, paşanız da. hepinizi üst üste koyduk, teker teker geçtik. ne yapsanız boş... hepinize şampiyon galatasaray yazdırdık.

    herkesin adaleti şaşar, allah'ınki şaşmaz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın