• 78
    3 gün kalan maç.

    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...WCjIlaUAjZserWzbrvnq

    https://i.ytimg.com/vi/DolKd1wKGt0/hqdefault.jpg

    http://cdn.esmedya.com.tr/...348-09db338806a1.jpg

    (bkz: sezonun en önemli maçı)

    7 mayıs 2018 göztepe yeni malatyaspor maçında avrupa iddiası olan göztepe karşısında oldukça iyi oynayan ve göztepe'ye zor anlar yaşatan bir takım vardı.

    -------------farnolle------------
    chebake-mina-sadık-cissokho
    ----------- azubuike -----------
    eren----diallo----aytaç----adem
    -------------boutaib------------

    takımda en çok gol atanların dağılımı şöyle,

    boutaib 12
    aytaş 4
    m. pereira 4
    adem 3

    en çok asist yapanların dağılımı da şöyle,

    aytaç 5
    cissokho 3
    dening 3
    adem 3
    boutaib 2

    yeni malatyaspor maçlarda orta sahayı tutmaya çalışan, iyi mücadele eden ve savunma tedbirlerini bırakmadan oynayan bir takım. 32 maçta 10 beraberlik ile de ligin bu alanda trabzonspor ile zirvesinde.

    az gol atıp az gol yiyorlar. yetenek olarak sınırlı ama skoru bulduğunda bunu korumasını bilen bir takım.

    her ne kadar 50 bin kişi ile bu sene içeride sadece son 25 dakikasını 10 kişi oynadığımız ve hakem kıyımına kurban gittiğimiz fener maçını kazanamayıp 16 maçta 15 g 1 b gibi sükseli bir istatistiğimiz olsa da inanın bana bu maç hiç ama hiç kolay geçmeyecek.

    hele ki malatya takımı motivasyonunu arttırdıysa(!)

    bu sebeple maça gidecek olan taraftarın maçta oluşabilecek her türlü skora karşı homurdanmadan, takımı panik havasına sokmadan, konsantre şekilde maçın son düdüğüne kadar desteklemeleri çok önemli.

    bu maçta her türlü senaryo ile karşılaşabiliriz. rakibimiz bu sezon yalnızca bir kez trazonspor'dan 3 fark yemiş(4-1), onun dışında en farklı mağlubiyetleri 2 farklı.

    bizim en güçlü hücum takımı, onların da en iyi savunma yapan anadolu takımlarından birisi olduğu bir maçta tıpkı konya maçı gibi bir maç yaşayabiliriz. zaten konya takımı da malatya'dan 3 gol az yiyen bir takım. neredeyse benzer anlayıştalar.

    bu sebeple ilk ve en önemli şey, konsantrasyon!

    tabii ki her olasılığı düşünerek atabildiğimiz kadar fark atmamız gerektiğinin farkındayım ve bunu da çok istiyorum ama genel bir hava oluştu herkeste, herkes 34. haftadaki göztepe maçına kilitlendi ve bu maçı çantada keklik görmeye başladı sanki. bu çok tehlikeli.

    maçlar sahada kazanılıyor ve maçta başımıza ne geleceğinden habersiziz.

    maçın hakemi kim olacak? yine maçın başında yenik duruma düşer miyiz? aleyhine en kolay penaltı çalışan şampiyonluk adayı olarak başımıza daha neler gelecek bilmiyoruz.

    bu sebeple herkes ayık olacak ve hakeminden, rakip oyuncusuna kadar herkese o gün oradan çıkış olmayacağını gösterecekler. hatta öyle ki malatyalı oyuncular da, hakem de galatasaray gol atsın da herkes rahatlasın psikolojisinde olacak.

    maçın başı önemli. gol geciktikçe malatyalı oyuncular direnç kazanacağı gibi, bizde de telaş başlayacaktır. fişi erkenden çekmek lazım.

    son haftalarda hiç rahat maç izlemedik bu maçın şölen havasında geçmesini ve rakiplerin umudunu son haftaya gelmeden kırmayı çok istiyorum.

    adettendir bir de ilk onbir yapayım,

    ---------------muslera----------------
    linnes--denayer--serdar--nagatomo
    ----------------donk-------------------
    mariano--belhanda--fernando--garry
    -----------------gomis-----------------

    mariano iyileşmişse hoca ilk onbirde başlatıp sinan'ı yine hamle oyuncusu olarak başlatabilir ya da gary'i sağa çekip, yasin öztekin'i sola atarak başlayabilir. hoca analizlerini yapıp, takımı da ona göre kuracaktır.

    hepsine güvenimiz ve inancımız tam. bu yolun sonu belli...

    (bkz: hedef 21)

    sen şampiyon olacaksın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın