• 5
    bence bir futbol takiminin ideal futbolcu sayisi 25 olmalidir. 11 as ve 11 yedek, 3 tane de alt yapidan gelecek vaad eden gencle bu is halledilebilir.

    ornegin sag bek pozisyonunu ele alalim. mariano ve linnes buraya cuk oturdu ve 3. oyuncu ihtiyaci gereksiz. sol beke bakacak olursak sadece nagatomo var burada. lato'yu saymiyorum cunku yetersiz. carole bu bolgeyi doldurabilir mi fatih terim'in kararina bakacagiz. nagatomo'nun bonservisinin alinacagini dusunuyorum.

    3 kaleci ve bunlarin 2 tanesinin yabanci olmasi da cok gereksiz bence. bu sene bunu net bir sekilde gorduk. carrasco ve eray'in sozlesmelerinin uzatilmamasi gerekiyor. 2. kaleci olarak altinordu'dan berke ozer, bursaspor'dan harun tekin, hatta karabuk'ten caglar bu alternatiflerden biri olabilir. maliyet acisindan en uygunu caglar olacaktir diye dusunuyorum.

    stoperlere bakalim, serdar, maicon ve denayer tamam. denayer ya yeniden kiralanir ya da bonservisi alinir. 4. oyuncu kim olacak onemli nokta bu. koray ve ahmet yetersiz ve artik bunlardan olmayacagi anlasildi. tesekkur edilip yollanmali. stoper mevkisinde 3. yabanci luks olacaktir. o yuzden buraya bir turk oyuncu transfer edilmeli. benim dusuncem kaan ayhan buraya alinabilir ki fatih terim'in de sevdigi bir oyuncu. gelmesine kesin gozuyle bakiyorum.

    onumuzdeki sene de 3'lu orta saha ile oynayacagimizi dusunuyorum ve bu duzen 4-1-2-2-1 seklinde olacaktir. 1 on libero ve 2 merkez orta saha ile bu sene bir cok maca ciktik. onceleri fernando on libero oynarken n'diaye'nin satilmasiyla merkeze gecti ve on liberoya donk cekildi. ama bence seneye bu 2 oyuncu asil gorev yeri olan on libero da donusumlu olarak oynayacaklar. bu bolgeye su anda bir transfer yapmaya gerek yok.

    merkez orta saha oldukca sikintili. selcuk inan ve belhanda yetersiz fakat bu 2 oyuncu da rotasyonda yer alacaktir seneye. tolga cigerci bir sansi hakediyor burada diger bir rotasyon oyuncusu olacaktir. buraya 1 yeni oyuncu transfer edilecek bana kalirsa. n'diaye malumunuz takimi kume dustu ve akibeti ne olacak gorecegiz. kiralama veya satin alma sansimiz varsa bence geri donmeli. fatih terim de sicak bakacaktir diye tahmin ediyorum.

    gelelim kanatlara, sag ve sol kanadin aslari belli. rodriguez ve feghouli degismez. rodrigues'in talipleri cok fakat bence takimda kalacak. sag kanat rotasyonunda sinan'in yeri garanti ki kendisini solda da oynatabiliyorsun. diger kanat oyuncusu bana kalirsa emre mor olacak. kiralik formuluyle takima gelecektir. yasin'e tesekkur edilip umreye yollanmalidir.

    forvet kaldi geriye, gomis seneye de as oyuncu olacaktir. 30 kusur gol atan oyuncuyu bir kenara atamazsin performansi dusunceye kadar takimda kalacaktir. eren yedek forvet olarak yetersiz gibi gorunse de buraya yeni bir oyuncu transfer etme luksumuz yok. talibi olmadigi surece sozlesmesi bitene kadar takimda kalacaktir. tum copleri takimdan yolladik ve 22 kisilik guzel bir kadro oldu bence. +3 genc yetenek eklenebilir takima. bunlar alt yapidan da olabilir veya scout transferi de olabilir. gelecek sezon kadronun su sekilde olmasini isterim.

    kaleci: muslera, berke ozer
    sag bek: mariano, linnes
    stoper: serdar, maicon, denayer, kaan ayhan
    sol bek: nagatomo, carole
    on libero: fernando, donk
    merkez orta saha: selcuk, belhanda, tolga, n'diaye
    sag acik: feghouli, emre mor
    sol acik: rodriguez, sinan
    forvet: gomis, eren
App Store'dan indirin Google Play'den alın