resim
Okay Yokuşlu
Takım:Trabzonspor
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 210
    bir süredir galatasaray'ın gelecek sezon planlarında yer alıyor. 7.5m € serbest kalma maddesi ortaya çıkınca gündeme gelmiş. öncelikle fatih terim'in istediği bir oyuncu, okay da galatasaray'da oynamak istiyor. sezon başında ndiaye'nin, şu anda ise donk'un oynadığı pozisyon için düşünülüyor ancak defansta hava topu üstünlüğü gerektiği maçlarda maicon rolünde bir defans için de bir alternatif olacak.

    sözlükte 7.5m € eder mi sorusu çok tartışılmış. okay'ın şu anda bile avrupa'da piyasası var, birçok kulüp tarafından izleniyor, değeri 7.5m €'nun da üzerinde, ahmet ağaoğlu'nun serbest kalma maddesini eleştirmesinin sebebi de bu. 24 yaşında, 17 yaşından itibaren süper lig'de düzenli olarak oynuyor*, türk milli takımına 21 yaşında çağrıldı ve gelecek yıllarda kalıcı olacağı da kesin, galatasaray'a gelirse galatasaray markası ve şampiyonlar ligi vitriniyle piyasası daha da yükselir. fatih terim effect ile birlikte bugün trabzonspor'da gördüğümüzden daha farklı bir okay göreceğimizden de eminim. oynayacak futbolculara bonservis verilmesine karşı değilim. kulübün mali durumunu ve financial fair play'i düşünenler için de okay'ın yabancı bir futbolcunun* transferinden gelen parayla alınacağını söyleyeyim.

    7.5m € çok gibi gelebilir ancak son birkaç yıldır avrupa'daki transfer piyasasının yükselmesini göz önünde bulundurmak gerekiyor. örneğin, yunanistan ligi'nden 3.5m € bonservisle transfer ettiğimiz 27 yaşındaki rodriguez için bugün 20m € bonservis konuşuluyor. şu anda bile birçok avrupa kulübünün izlediği ve 12m € değer biçilen okay, biraz kendisini geliştirirse 7.5m €'nun çok daha üzerine avrupa'ya transfer olabilir, olmasa da galatasaray'da rahatlıkla 8-9 sezon oynar.

    son olarak da yabancı sınırı konusunu düşündüğümüzde de faydalı bir transfer olacaktır. yabancı sınırının şu andaki haliyle bile 10 adet türk oyuncu bulundurmamız gerekiyor. belli bir seviyenin üzerindeki türk oyuncular zaten avrupa'ya transfer oluyor, dolayısıyla avrupa'nın şu andaki piyasa koşullarında, milli takım ya da galatasaray seviyesinde olan ve süper lig'de oynamayı kabul edecek iyi türk futbolcu bulmak oldukça zor, büyük takımlarda fark yaratan oyuncular ise bunlar oluyor.

    ek: okay, whoscored.com ratinglerine göre süper lig'de bu sezonun en iyi oynayan türk futbolcuymuş.

    ek: okay, 2015 yılından itibaren her transfer döneminde transfer listemizdeydi. 2015'te kayserispor bizden 4m € istemiş, biz vazgeçince 2m € bonservisle trabzonspor'a satmıştı, dursun özbek de 3m € bonservisle tolga'yı almıştı. 2016'da trabzonspor bırakmak istemedi, 2017'de ise dursun özbek parayı ndiaye'ye vermeyi tercih etti. fatih terim'in gelmesinden sonra ise bu kış transfer sezonunda para olmadığı için alamamıştık.

    ek: daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama bir izmirli olarak çocukluğundan itibaren metin oktay'ı örnek alarak yetişmiş ve söylediğine göre hayali metin oktay gibi herkes tarafından sevilen bir futbolcu olmak. kariyerindeki hedefini ise avrupa'da ya da avrupa kupalarında başarılı olmak olarak belirlemiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın