• 41
    5 gün kalan maç.

    https://mobile.donanimhaber.com/...53c78b49434e7a8f.jpg

    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...835FOvSjdqBx5OV9D8U-

    (bkz: teşvik primi)

    başka arkadaşlar da yazmışlar zaten ama erol bulut'a göre şampiyonluğun 1 numaralı adayı başakşehir'di. bu açıklamayı da başakşehir'le oynayacağı hafta yapmıştı.

    yani karşımızda iddiasının peşinde bir başakşehirli, eski fenerbahçeli futbolcu olacak.

    tabii değil kendisi, maça abdullah avcı ya da aykut kocaman hazırlasa malatya takımını eze eze yenmeliyiz. artık çok cümle kurmaya, kadro kurmaya gerek yok takım gerekeni yapacaktır.

    yalnız bu maçta feghouli olmayacak. haydi iç saha maçında belhanda'nın da dönüşü ile sinan ya da mariano ile o eksiği hissetmeyiz ama benim dikkatini çekmek istediğim mesele donk'un 3 sarı kartının olması.

    33. haftanın sonunda 20 mayıs 2018 göztepe galatasaray maçına beraberliğin yettiği ya da yenilsek bile averaj hesabının yapılacağı bir maça gidebiliriz. bu da ryan donk'un varlığını çok daha önemli hale getiriyor. çünkü gerektiğinde savunmayı 3'leyip, 5'leyebiliyoruz. yan toplardaki zaafiyetimiz sayesinde bitti gibi bir şey. varlığı gerçekten de bizim için çok kıymetli. hele ki o maçta çok daha önemli olacak.

    diğer taraftan tekrar yarışa dönersek 11 mayıs 2018 antalyaspor istanbul başakşehir maçı bu maça bakış açımızı da değiştirebilir. şöyle ki b.şehir bu maçı kazanırsa zaten son hafta evinde iddiasız kasımpaşa ile oynuyor. çok yüksek ihtimalle b.şehir kardeş zihniyetteki kasımpaşa'yı yener. o zaman da bizim averaj hesabı yapmamıza gerek kalmaz çünkü son hafta kaybedersek 3'lü averaj ile 3. oluyoruz :(

    yine de olur ya b.şehir kasımpaşa'ya puan verir biz de göztepe'ye kaybedersek şampiyonluğu fener'e kaptırmamak için kazandıktan sonra averaj hesaplarını da unutmamalıyız.

    şu anda averajımız fener'den 5 fazla. işin averaja kalması halinde zaten bir mağlubiyet almamız gerektiğinden bunun da tek farkla ya da full baskı yaparken son dakikada yenen kontra golle 2 farkla olacağını düşünüyorum. o zaman da fener'e karşı min +3 ya da maks +4 averajımız var denilebilir.

    malatya'ya en azından 3-4 fark atmamız gerekiyor. bana kalırsa eğer bu maçta oyuncuları ekstra hırslandıracak şeyler(!) olmamışsa zaten malatya'nın o coşkulu takım ve tribün önünde maça pek fazla konsantre olabilmesi de kolay değil. inanılmaz bir baskı olacaktır. eğer golü de erken bulabilirsek ki inşallah tek temennimiz bu, allah ne verdiyse atmalıyız.

    14 mayıs 2018 kardemir karabükspor fenerbahçe maçında da fenerbahçe'nin öyle 6-7 atabileceğini sanmıyorum. tabii bağzı pislik işler dönmezse?

    karabük'ün hocası ünal karaman oldu. kendisi bu maçta takımı elinden geldiğince ahlaklı oynatacaktır, buna gerçekten şüphem yok ama oyuncular nasıl reaksiyon gösterecek bunu bilemiyorum. fener erken öne geçer de karabük açılır ve dağılırsa bizim maç kadar olmasa da 4-5 tane atabilir fenerbahçe, bu da hiç işimize gelmez.

    tabii bu hesapları konuşmak bile belki gereksiz olacak. çünkü cuma gününde b.şehir ile mevzu netleşiyor. *

    işte ikili averaj sebebiyle kaldığımız durum ortada. ikili averajı da geçtim, 9 nisan 2018 gençlerbirliği galatasaray maçında son saniyede golü yemeyip 1 puanı alsaydık haftaya şampiyonluk kutlaması yapacaktık ama bize ters böyle şeyler. biz her şeyi zora sokar, ömürlerden ömür alır, son saniyeye kadar heyecanı yaşatıp şampiyon oluruz. n'apalım biz tarihi böyle yazıyoruz...

    şifre belli, konsantrasyon...

    (bkz: hedef 21)

    sen şampiyon olacaksın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın