• 4
    gazze sınırında düzenlenen "büyük dönüş yürüyüşü" gösterileri sırasında israilaskerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan filistinliler arasında 30'dan fazla profesyonel sporcunun bulunduğu bildirildi.

    filistin gençlik ve spor bakan yardımcısı ahmed muhaysin, gazze'de düzenlediği basın toplantısında, 30 mart'tan bu yana devam eden "büyük dönüş yürüyüşü" gösterilerinde israil ordusunun 30'dan fazla sporcuyu yaraladığını söyledi.

    muhaysin, yaralı sporculardan bazılarının durumunun ağır olduğunu, aralarında bir daha spor yapamayacak olanların da bulunduğunu belirtti.

    zevayde spor kulübü'nün voleybol gençlik takımından ahmed el-aydi'nin başından aldığı yaradan dolayı hâlâ yoğun bakımda olduğunu dile getiren muhaysin, asya şampiyonası'na hazırlanan filistinli bisikletçi ala ed-dali'nin de israil askerlerinin açtığı ateş sonucu bir bacağını kaybettiğini hatırlattı.

    muhaysin, han yunus'taki salah spor kulübü'nde oynayan muhammed ubeyd adlı futbolcunun da israilli keskin nişancılar tarafından bacağından vurulduğunu ve futbol hayatının sona erdiğini aktardı.

    uluslararası toplum ve insan hakları örgütlerini, filistinli kadın, çocuk ve gençlerin himayesi için sorumluluklarını yerine getirmeye çağıran muhaysin, barışçıl göstericilere karşı israil'in işlediği suçlar hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.*

    http://gss.gs/T7P.jpg
    http://gss.gs/A4Q.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın