• 1
    ülke futbolundaki mevcut kirli düzen ve karanlık ilişkiler dikkate alındığında galatasaray'ın şampiyonluk mücadelesi adeta bir direnişe dönüştü.

    futbol dünyasında etkin kişi ve kurumlara baktığınızda müthiş bir galatasaray ve tarbzonspor karşıtı cephe var.

    ülke futbolunu yöneten federasyon ve kurulları şike örgütünün işlediği suçları hasır altı etmek üzere akp iktidarının himayesinde teşkil edildi. saraya en yakın isimler olan rıdvan dilmen ve göksel gümüşdağ'ın organizatörlüğünde kendi kulübüne evrakta sahtecilikten ceza aldırmış olan yıldırım demirören federasyon başkanı yapıldı.

    bu düzende fenerbahçe ve başakşehir sarayın himayesi gereği öncelikli dokunulmaz takımlar. tff başkanı demirören'in varlığı da beşiktaş'ın haklarını nispeten koruyor.

    suç işleyen yöneticiler bu suçların bedelini ödememek için ülke futbolunu iktidara teslim etmiş durumda. çıkar üzerine kurulmuş bu düzene daha yakından bakarsak durum şu;

    recep tayyip erdoğan;

    fenerbahçe ve başakşehir'in en önemli gücü.

    rıdvan dilmen'in de ifade ettiği gibi çok iyi bir fenerbahçeli ve yine onun söylediği gibi şike sürecinde herkesten farklı fenerbahçelilik yaptı. bu süreçte fenerbahçe camiasının mensupları tarafından işlenilen şike, ırkçılık, darp, tehdit ve daha bir dolu suç bizzat erdoğan'ın himayesinde tesis edilen düzenle ve de yapılan yasa ve yönetmelik değişiklikleri ile hasır altı edildi.

    aziz yıldırım'la erdoğan arasında rıdvan dilmen, nihat özdemir, faik ışık, ethem sancak gibi isimler üzerinden kurulan karanlık ilişkiler sayesinde saha olayları da dahil fenerbahçe camiası tarafından işlenilen her suç kumpas ya da provokasyon söylemleriyle cezasız bırakıldı.

    erdoğan'la başakşehir ilişkisi ise daha çok siyasete ve akrabalık ilişkilerine dayalı. başakşehir gerek kuruluş hikayesi ile gerek sahipleriyle gerekse sponsorlarıyla iktidar partisinin futbol sahalarındaki proje takımı. gümüşdağ'ın erdoğan'la olan akrabalık ilişkisi de cabası. erdoğan ligin en önemli maçlarından biri olan galatasaray başakşehir maçı öncesi başakşehir'e destek çağrısı yapacak kadar takımı sahiplenmiş durumda.

    rıdvan dilmen;

    fenerbahçe'nin sarayla en önemli irtibat noktası.

    şike sürecinde sarayla en çok görüşen ve bu görüşmeler üzerinden ülke futbolunu dizayn eden isimlerden biriydi. tff genel kurulu'nun 58. madde değişikliğine hayır demesinden sonra mehmet ali aydınlar'ın istifa etmesinde ve demirören'in tff başkanı olarak atanmasında göksel gümüşdağ ile birlikte en etkili isim oldu.

    ülke futbolundaki bu etkinliği pek çok televizyon programında bizzat kendisi tarafından da itiraf edildi. hatta bu etkinliğin verdiği güç ve umursamazlıkla cüneyt çakır'ın babası serdar çakır ile ilgili tff nezdinde yürütülen fetö soruşturmasına müdahil olup soruşturmanın kapatılması yönünde lobi yaptığını itiraf etmekten dahi çekinmedi.

    göksel gümüşdağ;

    erdoğan'la akrabalık ilişkisi var. akp iktidarının futboldaki yüzü.

    kamu kaynakları ile var edilen büyükşehir belediyespor'u oldu bittiye getirip devraldı ve yandaş firmaların sponsor desteği ile akp iktidarının proje takımı haline getirdi. bochum dosyasında savcılık ifadesinin adliye dışında alınması için şekip mosturoğlu ile iletişime geçecek kadar da aziz yıldırım'la yakın ilişkileri var.

    yıldırım demirören;

    rıdvan dilmen ve göksel gümüşdağ organizatörlüğünde şike örgütünün işlediği suçları hasır altı etmek üzere akp iktidarı tarafından ataması yapılmış federasyon başkanı.

    demirören kendi kulübüne evrakta sahtecilikten ceza aldırmış bir isim. başkanlık döneminden kaynaklı beşiktaş'tan yüz milyon lira'ya yakın alacağı var. aynı zamanda fikret orman'ın erman töroğlu'na itirafına göre de beşiktaş'ın elinde kendisini hapse düşürebilecek belgeler var. kendisini göreve getirenlerden dolayı fenerbahçe'yi; çıkarlarını korumak için de beşiktaş'ı himaye etmeye mecbur.

    federasyon kurulları (pfdk ve tahkim kurulu);

    şike örgütünün işlediği suçları hasır altı etmek üzere teşkil edilmiş kurullar. hala görevde olan üyelerin büyük kısmı şekip mosturoğlu'na ve fenerbahçe'ye yakınlığı ile biliniyor. bir kısmı da demirören'in iş hayatında birlikte çalıştığı hukukçular.

    merkez hakem kurulu ve hakemler;

    hem kurul hem hakemleri tüm bu düzenin bilincinde hareket ediyor. kimin canını yakarlarsa kendi canlarının da yanacağını bilerek karar veriyorlar. bir hakem düdük çaldığında fenerbahçe ve başakşehir'in canını yakması durumunda 4 hafta; beşiktaş'ın canını yakması durumunda 3 hafta; galatasaray veya trabzonspor'un canını yakması durumunda ise en fazla 1 hafta kızağa çekileceğini biliyor.

    velhasıl, beşiktaş'ın demirören'i; fenerbahçe'nin dilmen'i; başakşehir'in gümüşdağ'ı var. bu kişilerin erdoğan'la olan bağlantıları takımlarını da ilişkilerin derinliği ölçeğinde dokunulmaz kılıyor.

    bu düzende trabzonspor'un 2010-2011 sezonuna dair verdiği kupa mücadelesi de galatasaray'ın bu sezona dair verdiği şampiyonluk mücadelesi de merkezinde taraftarların yer aldığı bir direnişe dönüşmüş durumda.

    not: geçen hafta olduğu gibi düzen tarafından himaye edilen iki kulübün birbirine girmesi durumunda ise mesele trajikomik bir hal alıyor. fikret orman'ın cumhurbaşkanının kumpas söyleminden önceki ve sonraki açıklamaları durumu özetliyor aslında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın