• 101
    eğer ki başlığı silindiyse burada haksızlık olduğu doğrudur.

    kaynak isteyen moderasyonumuza ithafen bir kaç ufak araştırma ile belli başlı belgelere ulaşılabilir.

    en basitinden kaynak: türkiye futbol federasyonu web sitesi : http://www.tff.org/default.aspx?pageID=293
    ilgili linkte 4. paragrafı incelersek eğer;

    "ilk türk futbol takımı ise fuad hüsnü bey ile reşat danyal bey tarafından devrin hafiyelerinden kaçabilmek adına ingilizce isimle kurulan 'black stocking' olmuştur. bu takımın rumlarla papazın çayırında 1901'de oynadığı maç ise bir türk takımının ilk futbol maçı olarak kayıtlara geçmiştir."
    1876 - 1909 yılları arasında padişahlığı süren 2. abdülhamit'tir. ve "devrin hafiyeleri" ibaresi gerekli bilgiyi vermektedir.
    zaten istibdat döneminden bahsediyoruz, 3 kişinin yan yana gelip gece vakti "yıldızlar görünmüyor" dediğinde "yıldız sarayını" kastettikleri düşüncesi ile hapsedildiklerini bile bildiğimiz bir zaman dönem (çeşitli tarihçilerin kayıtlarında bulunabilmektedir bu konu). kaldı ki 22 kişi sahada, binlerce kişi kenarda maç izleyecek ve istibdat dönemi yönetimi buna izin verecek öyle mi?
    yahu fuad hüsnü bey ile reşat danyal bey takım kuruyor 1901'de, adını yabancı koyuyorlar "aman dikkat çekmeyelim" diye. yasağı bilemem, ama baskı ortada.

    türkiye'de futbolun tarihçesi ile ilgili (ilgili dönem tabii ki) türkiye futbol federasyonunun web sitesinin daha üzerine bir kaynak gösterebilecek olan varsa beklemekteyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın