• 80
    kendi nickim altına entry girmek adetim değildir. en azından değildi. fakat şimdi yazacaklarım oldukça kişisel. kişisel olduğu için de nereye yazacağımı bilemedim.

    2010 civarı haberdar oldum ben bu mecradan. çok şey okudum, çok şey öğrendim. buradan kimseyi tanımazdım. hala daha tanımıyorum. bir kişi adımı bilmez. bir kişiyle görüşmedim. ama keşke tanısam dediğim onlarca kişi oldu. (hemen söyleyeyim, en çok da daniel tozser). hem bilgili, hem eğlenceli hem de spor ve galatasaray sevgisiyle dolu insanlardı. hepsine çok teşekkür ederim.

    7 seneyi aşkın zamandır burada bir şeyler yazdım. yazmaktaki tek amacım içimde tutmak istemememdi. epey de yazmışım. okuyan, beğendiğini veya beğenmediğini söyleyen herkese teşekkür ederim.

    birkaç gün önce bir entry yazdım. başlığının olmamasına şaşırdığım, galatasaray’ın kurulduğu sıradaki devlet başkanı 2. abdülhamid ile ilgiliydi. bu entry, ki hamid ile ilgili eleştireldi, ilgi alanımız dışında diye silindi. tekrar yazdım, o da silindi. ilginçti zira türk-müslümanlara futbolu yasakladığını, galatasaraylı oyuncuların formalarını üzerlerinden alacak hafiyeler yolladığını yazmıştım. spor ile ve galatasaray ile ilgiliydi yazdığım. bir yanlışlık vardır diye silen moda bir mesaj attım. kendisi benden kaynak istedi. galatasaray belgeseli dahil çok sayıda kaynak olduğunu söyledim. ikna olmadığını, bence kibar da olmayan bir üslupla belirtti. silme gerekçesi kaynak yok değildi. zaten burası da akademik bir platform değil, burası bir sözlük. daha da kaynak belirttim. ikna olmak istemedi. canı sağolsun.

    spor ile ilgili süleyman demirel başlığı varsa sporla ilgili olduğu sürece abdülhamid başlığı da olur, olmalıdır. olmuyorsa bunun tek anlamı vardır. türkiye’deki siyasi iklime paralel olarak 2. abdülhamid’in eleştirilmesi istenmemektedir. bunun adı sansürdür. sansürün olduğu yerde durmak bugüne kadarki varoluşumu inkar etmek olacağı için bugünden itibaren bu mecrada ben yokum. yazdıklarıma olumlu veya olumsuz bir tepki veren herkese çok teşekkür ederim. tüm galatasaraylılara özgür, mutlu ve şampiyonluklarla dolu günler dilerim. hadi eyvallah.

    edit: hagi gonderdigi mesajlarda bir sansur olmadigini, sansure karsi duruslarini cesitli orneklerle acikladi. benim gozumde hala bir sansur var ama bunun kurumsal bir tavir olmadigini bilmek dahi guzel ve bir yanlis anlasilmaya mahal vermemek adina bunu da belirtmek istedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın