• 24
    her taktiksel varyasyon gibi akıllı uygulanırsa etkili olan bir hücum varyasyonu. 'hadi bugün de sıfıra iniyoruz beyler' denilerek uygulanacak bir şey değil.

    sıfıra indin diyelim ve topu içeri de yolladın bir şekilde. işte bizdeki sorun orada başlıyor zaten; içeride kim var? bafetimbi gomis dışında birinin olduğunu göremiyoruz genelde. fiziksel kapasitesiyle sıfıra inebilen zaten tek bir kanat oyuncumuz var; o da garry mendes rodrigues. maalesef çoğunlukla bakmadan topu içeri atıyor kendisi. gomis'e gelirse ne ala, gol olma oranı yüksek. gelmezse zaten ikinci bir opsiyon yok; top direkt rakipte. zira sofiane feghouli bir yerlerini kaldırıp ceza alanına giremiyor. younes belhanda desen adam 10 numara olmak istemiyor işte zorlamanın alemi yok. 8 numara gibi takılmaya devam ediyor; ceza sahasıyla arası limoni. selçuk inan, yani bir şey söylemeye gerek yok herhalde.

    zaman zaman feghouli'nin teknik kapasitesiyle bunu yaptığını da görüyoruz. ancak bu çok az sayıda oluyor. olduğunda da açık konuşmak gerekirse yine içeride gomis'ten başkası olmuyor. garry'nin doğru zamanda doğru yerde olduğunu hatırlayan var mı? ben hatırlamıyorum. garry bu tip ataklara zaten alışık değil diye düşünüyorum. gerçi feghouli bunu o kadar az yapıyor ki garry de böyle şanslar beklemiyordur, adamı direkt suçlamayalım şimdi.

    velhasılıkelam bu tip hücum varyasyonu içeride tek bir adamınız varken uygulanmaz. bu adam gomis olsa bile en az 1'e karşı 3 defans olacağını varsayarsak gol olma oranı çok çok düşük olacaktır. bu tip ataklarda bir kanat sıfıra iniyorsa diğerinin en azından arka direğe koşması orta sahadan da bir elemanın ceza alanına yeni girmiş olması falan gerek. hücumda çoğalmalı ve ceza alanında en azından 3 kişi olmalısınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın