resim
Jason Grégory Marianne Denayer
Takım:Al-Fateh
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.84
Uyruk:Belçika
  • 2546
    öncelikle tudor'un birinci stoperi maicon'du. maicon'un direk oynamaya elverişli olması ve ayağının nispeten düzgün olması bunda etkendi. ayrıca hava toplarına hakim olması ve golcülüğü de ekstra faktörlerdi.

    ama fatih terim'in oyun anlayışı tudor'a yakın olsa da birebir örtüşmüyor. terim tudor'dan daha çok oyun hakimiyeti ve daha az top kaybı istiyor. defansı önde veya arkada kurmaktan ziyade defans oyunlarını daha dinamik ve agresif istiyor. terim'in mantalitesinde oyun daha çok geniş alanda oynanıp oyuncular git-gel yapmak zorunda kalıyor. iç saha mantalitesiyle dış saha mantalitesi arasında niyet olarak bir fark istenmiyor. tudor'un sisteminde ise mesela tolga iç sahada sol açık oynayabilirdi. maicon'un hantallığı daha az göze batardı. bunun sebebi iç sahada dar alanda takımını oynatmak istemesiydi. dış sahada takım zaten geri çekilerek oynuyordu. net bir deplasman mantalitesi vardı takımda. deplasmanlarda bu mantalite başarıya ulaşmadı, o ayrı mevzu.

    fatih hoca stoperlerden birini hızlı istiyor, bu bir gerçek. takıma üçüncü gelişinde dany tercihinde bulunması, 2011-2012 sezonunda servet'le hiç uğraşmayıp semih'le risk alması bunun delilleridir. kaldı ki denayer semih'ten de dany'den de daha itibarlı ve daha dengeli oyuncudur. potansiyeli bu oyunculardan çok çok yüksektir.

    sezon sonunda fatih hoca muhakkak denayer'in bonservisini zorlayacaktır. olmadı, bir daha kiralamaya çalışacaktır. hocanın aradığı tarzda hızlı stoper bulmak kolay değil. bu yüzden denayer'den vazgeçmesi de olası değil. denayer-serdar ikilisi bence birbirini tamamlayabilecek oyuncular ama maicon'un da gelecek sene takımda kalması gerektiğini düşünüyorum. tabi ara sıra takımda yedek kalmayı kabullenirse. hoca zaman zaman şampiyonlar liginde üçlü de düşünebilir, bunun sinyallerini veriyor. 3 tane sağlam stoperimizin olması bir lüks değil, bir zaruret belki de. maicon da denayer de istikrar adına kalması gereken oyuncular. her sene defansımızın yapboza dönüşmesinden şahsen ben bıktım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın