• 446
    (bkz: izmir'in dağlarında çiçekler açar)
    neden mi? açıklayayım.

    bu hafta oynayacağımız 15 nisan 2018 galatasaray başakşehir maçı haricinde kalan maçlarımız:
    alanyaspor (d) - 28. hafta itibarı ile 14. sırada
    beşiktaş - 28. hafta itibarı ile 3. sırada
    akhisarspor (d) - 28. hafta itibarı ile 11. sırada
    yeni malatya - 28. hafta itibarı ile 10. sırada
    göztepe (d) - 28. hafta itibarı ile 8.sırada

    medipol başakşehir'in 15 nisan 2018 galatasaray başakşehir maçı haricinde kalan maçları:
    kayserispor - 28. hafta itibarı ile 6. sırada
    osmanlıspor (d) - 28. hafta itibarı ile 17. sırada
    sivasspor - 28. hafta itibarı ile 7. sırada
    antalyaspor (d) - 28. hafta itibarı ile 12. sırada
    kasımpaşa - 28. hafta itibarı ile 9. sırada

    şimdi, en kötü varsayım üzerinden bu maçı konuşalım. hani umutsuzuz ve karamsar bakıyoruz genelde tabloya bu yüzden en kötü varsayım üzerinden konuşalım. maçı kaybettik. başakşehir 5 puan önümüze geçti. ve beşiktaş'da dün * aldığı galibiyetle bizim 2 puan önümüzde kaldı.

    şampiyonluk neden gidiyor biliyor musunuz bu maçtaki mağlubiyet (veya beraberlik) durumunda? başakşehir'in maçlarına bakın, özel dizayn gibi. "son düzlüğü bunlar geçemez" denilip de kurgulanmış gibi. kayserispor - osmanlıspor - sivasspor - antalyaspor ve kasımpaşa. osmanlı ve kasımpaşa zaten düzenin takımları, sivasspor ve antalya'nın yeri sağlam, 1 sıra üst 1 sıra alt fark etmeden bu pozisyonlarda ligin bitmesine razılar, kayseri de dağılıyor. yani bir konyaspor eksik düzen ekibinden. o da bu tabloda antalya yerine olsa tam olarak düzenin takımlarına karşı bir fikstür olacak başakşehir fikstürü. bizim standart deplasman kayıplarını kenara bırakıp 5'te 5 yaptığımızı bile düşünsek yetmeyecek şampiyonluğa. yani şans matematiksel kalacak ki fikstür incelemesiyle gördük başakşehir'e son düzlükte de bir el atacaklar yine ve karşı çıkmayacak düzen takımları da.

    peki, senaryoyu 180 derece tersine çevirelim. 1-0 da olsa aldık maçı. tablo ne oldu bu durumda?

    1 - galatasaray - 60
    2 - beşiktaş - 59
    3 - başakşehir - 59

    bu tablo tutulabilir mi kalan 5 maçta 15 puan çıkararak? yani 75 puan ile şampiyon oluyoruz 5'te 5 yaptığımız zaman. bizim kalan tek zor maçımız olacak bu süreçte beşiktaş. başakşehir'in ise zor maçı yok. ancak başakşehir'i devirip alanya'yı da geçersek eğer 3 puanla biz beşiktaş'ı öyle veya böyle yeneriz. %99 bile demiyorum, %100. bundan eminim. akhisar deplasmanından kupada galip döndük zaten kazanırız, iç sahada malatya'yı da yendikten sonra izmir'de kupaya çıkarız.

    bu yüzden işte izmir'in dağlarında çiçekler açar!

    ama bu virajdan savrulmadan çıkmak çok önemli. viraj çok derin, sert. bizim de yetişmemiz lazım. o virajı bu hızla dönersek eğer (başakşehir - alanya - beşiktaş maçlarıdır viraj) sonraki düzlükte kapat git arkadandan kimse yetişemez.

    yani sadece tek 15 nisan 2018 galatasaray başakşehir maçı değil, önümüzdeki diğer 2 maçla birlikte 3 maç çok kritik. konsantrasyonu bozmadan, depresif olmadan, kazanacağımıza %100 inanç ile bam bam bam vura vura oynamalıyız.

    edit: ceo uyardı, puan tablosundaki hata düzenlendi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın