• 2057
    http://galatasaray11.com/37519

    galatasaray’ın şu anda en büyük zaafı, 8 numaraya sahip olmaması. topla adam eksiltecek, dar alanda adam geçip, kilit pas ya da ara pas yaparak gol pozisyonu hazırlayacak oyuncumuz yok. selçuk inan asla bir 8 numara değil ve hiçbir zaman da olmadı. selçuk’un dripling yaptığı, adam eksilterek rakibi eksik yakaladığı, kilit ya da ara paslarla gol pozisyonu hazırladığı ne görülmüştür ne duyulmuştur. şimdi 8 numara açısından selçuk inan ile belhanda’yı karşılaştıralım:

    1-topla adam geçme de belhanda çok iyi, selçuk yetersiz.
    2-topla dripling, belhanda iyi, selçuk kötü.
    3-kilit pas atmada belhanda iyi selçuk kötü.
    4-ara pas atmada belhanda iyi selçuk kötü.
    5-uzaktan şut atmada ikisi de yetersiz.
    6-savunmada ikisi de yetersiz.
    7-defans arkasına top atmada selçuk biraz daha iyi ama rakipler artık selçuk inan’a bunu yaptırmıyorlar.
    8-presle top kapmada belhanda bir tık daha iyi.
    9-ceza çizgisine yakın ve kaleyi cepheden gören noktalardan serbest vuruşlarda selçuk iyi, kaleye uzak pozisyonlarda belhanda iyi.
    10-kornerlerde belhanda bir tık daha iyi.

    bütün bunlar nazara alındığında aslında ikisinin de 8 numara olmadığı ama belhanda’nın daha tercih edilebilir olduğu ortada. ancak fatih terim’in selçuk inan bağımlılığı (takıntı demeyeceğim) antreman ve terminlerde belhanda’yı bu pozisyona alıştırmanın önüne geçmekte ve sonuç olarak 8 numara pozisyonu (son dört yıldır) boş kalmaktadır.

    sinan gümüş sol ayaklı olması nedeniyle sağ kanatta daha verimli olabilir. özellikle gomis’i ikilediğinde rakipler için kontrolü zor hale gelirler çünkü biri sol diğeri sağ ayaklı ve her ikisi de mükemmel şut yeteneğine ve gol koklama özelliğine sahip.

    bu nedenle ben yukarıdaki onbiri ideal on bir olarak veriyorum. ancak bu onbirin başarılı olması için antremanlarda sürekli temrin ile pekiştirilmesi gerekir. yoksa sadece maçlarda bu dizilişle sonuç alınamaz. fatih hoca’nın bunu antremanlarda denediğini de hiç zannetmiyorum. çünkü geçen haftaki gençlerbirliği maçında bile sinan’ı değil eren’i düşünmesi bunu açık ediyor.

    tabi biz karar makamında değiliz. kararı fatih hoca verecek ama şu andaki kadrodan çıkarılabilecek en iyi on birin bu olduğunu düşünüyorum. hiç olmazsa son antremanda yarım saat, bir saat denenerek, maçın son yarım saatinde uygulamaya konulabilir diye düşünüyorum.

    not:sinan gümüş’ün son konya ve trabzonspor maçlarındaki performansını ölçü aldığımı belirtmek isterim.

    ekleme: kadro kesinleştikten sonra diyebilirim ki, donk-fernando ikilisi tam isabet. maicon’un yerine denayer’de aynı şekilde. hızlı kanatları olan başakşehir’e karşı en güzel kadro. (tabi denayer’in yeterince oynamış olmaması riskini göze alarak) sinan’ın da son yarım saat sahada olacağını düşünüyorum. (iki türk oyuncu kontenjanını yıkmasını beklemiyordum doğrusu. teşekkürler hocam)

    (bkz: 15 nisan 2018 galatasaray başakşehir maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın