• 382
    aslında baktığınız zaman kendileri hd yayın sattıklarını iddia etmiyorlar. size vadettikleri şey yüksek kalite, yani hq. öncelikli olarak hd ve hq arasındaki farkı tam olarak bilmek gerekiyor. ve hq yayın hiçbir zaman hd yayının yerini tutamaz. hq, sd'nin biraz daha kaliteli halidir. ancak piksel sayısı falan aynı civarda olur. yani yayın yine 480p'dir ama bitrate falan yüksektir hq dediğimiz yayın kalitesinde. kbps dediğiniz olay da kilobit per second. yani adam diyor ki sana 480p yayın verecem. 1200kbps'yi seçersen saniyede 1200 kilobit yani dakikada 10 mb veri yollayacam. bu da saniyelik görüntü değişimlerini daha net yakalaman anlamına gelir. yani kbps'nin piksel ile alakası yok.

    ikinci olarak da hd yayının ne olduğunu bilmek gerekiyor. hd yayın 720p'dir. bugün laptoplar ve orta segment lcd tvlerin yayın kalitesine tekabül eder. 1080p ise full hd'dir. eğer 720p çözünürlük destekleyen bir laptopta 1080p video açarsanız farkını hissedemezsiniz. tıpkı telefondan 4k video izlemek gibi. kaldı ki hq yayını geçtim, siz hd yayını 4k ultra zamazingolu televizyonlarda açarsanız onda da çamurlaşma görürsünüz. full hd yani 1080p yayını bile hakkıyla izleyemezsiniz. bunun için size önerim tv ayarlarından çözünürlüğü düşürmeniz.

    bir ufak öneri; önümüzdeki en az 5 yıl 4k tv, monitor almak aslında çok da mantıklı bir hamle değil. gereksiz masraf. çünkü yayıncısı yok. tv kanalları hala maksimum 2k'lık çekim yapan makineler kullanıyorlar. o da 2048x1080p yani biraz daha kaliteli full hd. full hd neydi? 1920x1080p.

    digiturk zamanında şark kurnazlıkları yapıyor muydu? gırla. peki digiturk'ü alıp sadece kılıfı değiştiren bein'den de beklenir mi böyle hareketler? muhtemelen. fakat önce bilinçli tüketici olmak lazım. tükettiğimiz şeyler hakkında bilgi edinmemiz gerekiyor. ortada müşteriyi yanlış bilgilendirmelik bir durum ben göremedim açıkçası websitelerine bakınca. ben size bein medya'yı savunmak istemiyorum ancak dile getirdiğiniz şey ne yazık ki aslında vadedilen şey. sokak satıcısından simit almışsınız "bu niye bu kadar sert" diyorsunuz. adam size ankara simidi vadetmemiş ki, simit vadetmiş. eyyorlamam bu kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın