• 1
    halı sahada başıma gelen ve çoğu kişinin başına gelebilecek; çözümü uzakta gibi duran ama basit olan bir sakatlık yaşadım. ani bir hareket sonrası kasıkta yanma ile ciddi bir acı meydana geliyor. tekrar şut atmaya ya da depara zorladığınızda canınızı ciddi acıtıyor. başkalarının da başına gelirse buradan okuyup bilgilenmelerini, basit çözümü uzaklarda aramamalarını istedim, çünkü ben bir kaç hafta çözüm bulamadım. oysa ki çözüm sandığımdan kolaymış.

    maç içinde 30. dakikada falan şut attığımda sağ kasık bölgemde aniden bir acı hissettim. oyuna devam ettiğimde baktım ki canım çok yanıyor, bırakmak zorunda kaldım. 1-2 günde azalarak geçti. ben de ertesi hafta oynayabileceğimi düşündüm. ertesi hafta yine maçın içinde 45. dakika civarında aynı bölgede aynı şey oldu ve yine maçı bırakmak zorunda kaldım. sonraki sabah şirket doktoruna gittim. kas gevşetici verdi. öksürük şurubu verse daha iyiydi amk. :( (bu şirket doktorları hakikaten adamı çıldırtır. zamansızlıktan gittim, bile bile lades oldum. elbette bir işe yaramadı. ulan tamam uzmanlık alanın değil ama zamansızlıktan medet ummuşum, yalan yanlış iş yapacağına uzmana yönlendirsene) 3. hafta halı sahada yine, bu kez 15. dakika civarında aynı mevzu oldu. hem de bu kez sağ-sol iki kasık da patladı.

    aklım başıma geldi ya, şirketten çıkıp uzmana gideyim dedim. keşke şirket doktoruyla uğraşacağıma daha önce zaman ayırsaydım. sağlık işi şakaya gelir mi? ben doktora çıkıyorum dedim, o sırada müşterimin tedarikçi geliştirme mühendisi hayırdır diye sordu. durumu anlattım. ilacınız bende demesin mi? adam izmir'de bölgesel amatör ligde futbol oynuyor. aynı olayları defalarca duyduğunu, yaşadığını, her doktorun doğal olarak bunu bilemeyeceğini ama doktora da gitmeme gerek olmadığını söyledi.

    çözüm basitti: sporcu taytı. iyi bir markanın spor mağazasından sporcu taytı almamı ve maçlarda giymemi istedi. ertesi hafta dediğini yapıp maça gittim. 60 dakika tertemiz oynadım. tayt, bel hizasından başlayıp tüm kasık bölgesi, kalça ve üst bacağı dize kadar çok iyi sarıyor ve zayıf kasların ani atmalarına engel oluyor. (iç bacak çalıştırmak zor olduğundan, o bölge görece zayıf kalıyor ve maalesef sakatlığa hep açık) hatta tayt, ekstra iş yaparak bacağın koordinasyonuna da katkıda bulunarak hızlanmanızı da kolaylaştırıyor. depar gücünüz artıyor. çok şükür uzun zamandır bu şekilde oynuyorum ve sakatlık asla tekrar etmedi, tarihe karıştı. etrafımda halı sahada bu tip mezvular yaşayan çok insan fark ettim ve aynı öneride bulunduğumda sorunları çözüldü. problem yaşayan varsa mutlaka giymeli.

    ekleme: sakatlık, maç önlerinde çok iyi ısınmama rağmen gerçekleşmişti. tayt varken 0 problem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın