• 1
    2-8 nisan arasında oynanacak, dünya şampiyonası öncesi son sıralama turnuvası.
    3 gün sonrasında dünya şampiyonası elemeleri, 13 gün sonra da dünya şampiyonası var. turnuvaya kimler katılmayacak, kimler ilk turlardan elenecek merak ediyorum.

    bu arada snooker'da genellikle oyuncular ülkesinde düzenlenen turnuvalarda güzel performans sergiler. mesela formda da olsa mark williams, 2018 players championship'te yarı finale kadar gelmişti. galli oyuncu, galler'de fena oynamadı. mesela iskoçya açık'ta higgins, hendry, dott, mcgill gibi adamlar ya final oynar, ya turnuvayı kazanır sıklıkla. benzer hikayeler vardır. ancak çin'de durum değişik. oyuncuların üzerinde acayip bir baskı oluyor. şu baskıdan etkilenmeyen tek adamın 18'lik yan bingtao olması da tuhaf. bizim fernando gibi işini yapıyor, gidiyor.

    çin açık'ta finale çıkabilen ve turnuvayı kazanan tek isim var. ding junhui. hani şu oyunu geriye gidiyor, formda değil dediğimiz ding.
    2016'dan beri düzenlenen çin şampiyonasında da çinlileri finalde göremedik henüz.
    2008-2014 senesi çin'de bir turnuva daha vardı. orada da kazanabilen, finale çıkabilen tek oyuncu ding.

    mark selby, judd trump, ding junhui, peter ebdon, mark williams, ronnie o'sullivan gibi turnuvayı iki kez kazanmış isimler var. selby geçen senenin şampiyonu. sevimsiz selby burayı kazanıp, biraz parayı bulup dünya bir numaralığını muhafazaya çalışabilir. ronnie bu şekilde giderse selby 2 numaraya düşecek çünkü. selby bir atak yapmak isteyecektir. judd hakkında bir şey diyemiyorum. ilk turda elenirse şaşırmam. finali rakibini ezerek alırsa yine şaşırmam. ding nasıl bir psikolojide olacak merak ediyorum. marco fu gözünden ameliyat olacaktı ve snooker'ı bırakmayı düşünüyordu. baskı iyice ding'in üzerinde olacaktır bu sene. ebdon turnuvada olmayacak. mark williams gelecektir, ama ne yapar bilemiyorum. çeyrek finali görür gibi. ronnie ise turnuvaya katılmayabilir. ya da önceden elenip, kendini dünya şampiyonasına saklayabilir. çünkü ronnie'nin sadece iki hedefi kaldı. her ne kadar arada ağlayıp sızlasa da 1000. yüzlük seriyi ve toplamda 7, olursa 8 dünya şampiyonluğunu istiyor. ronnie bu sene 6. şampiyonluğu alırsa, 8. şampiyonluğu almadan snooker'ı bırakmaz gibi. zaten hemen hemen herkes kendisini tüm zamanların en iyisi olarak görüyor. ayrıca araları fena olmasa da, ronnie büyük ihtimalle hendry'nin ronnie o'sullivan bile benim dünya şampiyonası rekorumu kıramaz lafını yedirmek istiyor.

    dolayısıyla çin açık tek başına değerlendirilebilecek bir turnuva değil. ortada selby'nin koruması gereken bir sıralaması, ronnie'nin dünya şampiyonası hesapları, judd'ın aşk hayatı ve tatil yapma arzusu, ding'in yiyeceği baskı gibi meseleler var. öyle veya böyle keyifli bir turnuva olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın