• 30
    bu şey ne hikmetse hep galatasaray'ın aleyhine oluyor. normal şartlarda derbileri ikinci yarı kendi sahanda oynuyorsan avantajlı kabul edilirsin değil mi? değil. bu sezon fikstür çekilir çekilmez medya galatasaray'ın ilk yarı havlu atacağını çünkü derbileri deplasmanda oynayacağını yazıp çizdi. yahu hani ikinci yarı içeride oynamak avantajdı? uçtu gitti...

    hadi ilk yarıyı ittir et, bir takım sezonun son kısmına lider giriyorsa ve tüm zor maçlarını (derbileri diyelim) kendi sahasında oynayacaksa kesinlikle avantajlıdır. bakın avantajlı mıdır değil midirlik bir durum yok ortada. kesin şekilde avantajlıdır. isterse tüm rakipleriyle maçı olsun fark etmez. galatasaray sezonun 27. haftasına geçilirken, bitime 8 hafta kalmışken ilk beşteki üç rakibi beşiktaş, başakşehir ve trabzonspor'la oynayacak. üstelik lider. rakiplerini yendiği taktirde doğrudan altı puanlık maç almış olacak. ee babam? galatasaray öldü bitti. hayatta şampiyon olamaz. neden? çünkü fikstürü zor. derbileri iç sahada oynama avantajına ne oldu, uçtu gitti...

    ilk yarı deplasmanda oynuyoruz dezavantaj oluyor, ikinci yarı evimizde oynuyoruz dezavantaj oluyor. hayır öyle algı var ki medyada sanki biz beşiktaş, başakşehir ve trabzonspor'la oynayacağız ama onlar bizle oynamayacak. * insan söylemeye utanır ama gerçekten hala sırf bu fikstür muhabbetinden dolayı beşiktaş ve başakşehir'i favori gösterenler var ne yazık ki. puan durumuna bakıyorlar mı bilmiyorum ancak şunu bilsinler ki istedikleri senaryonun gerçekleşmesi mucizeden de öte.

    başakşehir'i yener, beşiktaş'la berabere kalırsak tablo şu şekilde olacak: (her takımın diğer maçlarını kazandıklarını varsayıyoruz)

    1. galatasaray (67)
    2. başakşehir (65)
    3. beşiktaş (63)

    başakşehir'le berabere kalır, beşiktaş'ı yenersek şöyle:

    1. galatasaray (67)
    2. başakşehir (66)
    3. beşiktaş (62)

    başakşehir'i yener, beşiktaş'a kaybedersek:

    1. galatasaray (66)
    2. beşiktaş (65)
    3. başakşehir (65)

    her ikisiyle de berabere kalırsak:

    1. başakşehir (66)
    2. galatasaray (65)
    3. beşiktaş (63)
    * bu durum gerçekleşse bile biz başakşehir'i son üç haftada kafalarız.

    ee hani yahu bitmiş galatasaray? hangi tabloda şampiyonluk yarışından kopuyor galatasaray? ha doğru fernando'nun bacağı kırılır, gomis'in kalp ağrısı tutar, rodrgues grip olur, maicon'un kıçında basur çıkarsa ve başakşehir- beşiktaş maçlarını kaybedersek haklısınız yarıştan kopabiliriz! ancak şimdiden söylemek lazım ki pek de heves edip havaya girmeyesiniz. ha havaya girseniz ne olur?

    ''havaya girdin mi galatasaray çakar sana.''

    https://resmim.net/f/7i0odX.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın