resim
Philipp Lahm
Görev:Yönetim Danışmanı
Takım:Stuttgart
Yaş:40
Uyruk:Almanya
  • 14
    esaslı bir adamdır her şeyden evvel. kendisini ''lahm'' yapan kulübüne olan sevgisi ve mesleğine olan saygısı ile günümüz futbol dünyasının parmakla gösterebileceğim adam gibi adamlardandır. geçenlerde schalke 04 maçından önce yayınalanan bir röportajında kulübünün transfer politikasını ve idare şeklini çok doğru ve iyi niyetli bir şekilde eleştiren lahm'i münich'in hatta almanya futbolunun otoriteryasından beckenbauer, hoeness ve rummenigge adeta katlettiler. gerçek bir münichli olan ve 11 yaşından beri bu kulüp için ter döken, geçen sene barça'nın hatırı sayılır teklifini sırf münich sevgisi yüzünden red eden bu adamı sadece kulüp yöneticilerini eleştirdiği için '' takım arkadaşları ve teknik kadroyu'' suçlamak ve huzursuzluk çıkarmak suçundan günah keçisi ilan ettiler. büyük tehditler ve cezalarla kulüp tarihinin en ağır suçuyla yaftalandı lahm.

    tüm kalbimle onun yanında olduğumu hissetirmek isterdim aslında. çünkü futbolcular düşünmez, futbolcular konuşmaz, futbolcular bilmez sadece büyüklerinin tavırlarına ve düşüncelerine göre kurşun askerlik yaparlar düşüncesinin yıkılması için en önemli modellerden birini temsil ediyor.

    bakın bakalım lahm'ın söylediklerinin tek kelimesine katılmayanınız olacak mı?
    lahm o söyleşide kulübün hiçbir konsept gözetmeyen transfer politikasını eleştiriyor;
    sırf iyi diye bir oyuncu alınmaz. öyle ya, bakalım aldığın topçu senin oyun anlayışına uyuyor mu? bayern münih yedi-sekiz yıl öncesine kadar şampiyonlar ligi'nin en başarılı takımlarından biriydi, fakat bundesliga'nın en iyilerini toplayıp aynı kazanın içine atma formülü artık bir işe yaramıyor. sezon başında takımı 4-4-2 sistemine göre hazırlayan van gaal, robben'nin gelişiyle 4-3-3'e döndü. haliyle gomez bu sistemde sırıttı, ön libero diye alınan timoşçuk ortanın sağında şaşkın ördeğe döndü. lahm oyun sistemindeki belirsizliğin hocadan değil, kulüp yönetiminden kaynaklandığını söylüyor. ayrıca mevcut kötü oyunu, araya paslarla atakları gol pozisyonuna dönüştürecek bir ortasaha oyuncusunun eksikliğine bağlıyor.

    eee bu analiz bayern münich'in son 3-4 yılındaki yanlışının ve şuan ki sıkıntısının en net analizi değil mi beyler. bu analizi yapan bayern'in sol beki diye onu asıp kesmek mi doğru yoksa onu mesleğine olan saygısı ve alakasından dolayı dinlemek mi doğru.

    tek başına buralardan, istanbuldan sana sesleniyorum philp '' eski tüfeklerle ve çürümüş futbol adetleriyle mücadelen de sonuna kadar yanındayım ''.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın