resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 5020
    kendisini sever sayarım, dünya futbol tarihinin en loser takımlarından birini premier league şampiyonu yapmasından beri de iyi hoca olduğunu ısrarla savunurdum ama bu sezon zenit'e yaşattığı tarihi faciadan sonra artık ben de savunamayacağım.

    zenit'in bu sezonki kadrosunu şöyle özetleyeyim: fener'in yıldız olarak gördüğü giuliano victor de paula bu takımda kadroda yer bulamadığı için gönderildi sezon başında. 94 milyon euro'luk transfer yapıldı. gazprom'un takımı olmasa ffp'den men yiyecekleri noktadan sonra dört-beş tane daha adam aldılar, öyle söyleyeyim.

    lige de iyi başladı zenit aslında. sonra öyle bir çakıldılar ki önünü alamadı kimse. "olsun, en azından avrupa'da başarı var" gibi bir savunma mekanizması gelişti (bizim 2013-14 sezonundaki gibi - ki mancini juventus'u eleyip bizi şampiyonlar ligi grubundan çıkarmak yerine zenit'inki gibi uefa sonuçlarını önümüze koysa elimizin tersiyle iterdik). o da 15 mart 2018 zenit rb leipzig maçıyla, olması gerekenden erken bitti.

    ligde beşinci sırada zenit ve sekiz maç kaldı ligin bitmesine. şampiyonlar ligi'ne gidebilmek için proaktif davranılıp bir acil durum hocasıyla anlaşılır mı, yoksa mancini'nin sekiz maç daha takılmasına izin verilir mi bilmiyorum ama mancini'nin kariyeri hızla çakılıyor, orası kesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın