• 22
    yaklaşık bir saat önce marmara üniversitesi kütüphanesinden üç arkadaşımla çıktık. ders çalışıyorduk. toplu taşıma saatleri geçtiği için mecburen taksi çevirdik. taksiye bindiğimiz gibi taksi şöförünün kurduğu cümle şu oldu; "bu saatte mi bitti ders?" biz iki kız iki erkek görünce garip şekilde tavırlara girdi. arabayla utanmasa 200 ile gidecekti baya hızlı kullanıyordu. biraz yavaşlamasını söylediğimizde adamın cevabı "niye abim?" oldu. yanımdaki arkadaş panik atağım falan var diye sıkarak en azından yavaşlamasını sağladı. zaten kafası iyi gibiydi hiç laf dalaşına girmek istemedik. sonuçta geçen gün uber'e silahlı saldırı diye haber duymuştuk. kaldı ki zamanında da ben bıçaklandım, bu toplara girmiyorum.

    bundan bir ay öncede akasya avm'nin sinemasına gece seansına gitmiştik. yine aynı iki kız iki erkek şeklindeydik. gece 2 gibi avmnin önündeki taksiye bindik ve adamın suratını görsen derin nefes alıp cık şeklinde sesler çıkarıyor hızlı basıyor resmen tribe girmişti. sebebini söyleyeyim mi? kısa mesafe olduğu için kısa mesafe dediğinde 9.30 tl taksimetrede görünen rakamlardı. ya zaten minimum 10 tl alıyorsun neyin tribine giriyorsun? aslında sadece mesafeden de değil, direkt saatine göre arabaya binen kişileri falan yargılıyorlar, resmen bunu hissediyorsunuz.

    bu gece sondu. inanılmaz bir şekilde zorda kalmadıkça taksi kullanmayacağım. işte bu yüzden uber kullanıyoruz. çevremdeki herkese de bunu kullandırtıyorum. uber'in isteyip de yapamayacağı reklamı bu sarı taksiciler yaptı. tam bir avel sürüsü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın