• 41
    beklenen seviyede olmamalarına rağmen takımın vazgeçilmesi olan ikili.

    bu arkadaşlar yerine kimler oynayacak, beğenmeyenler bir öneri sunsun da bilelim? fiziksel olarak alt lig topçusu kıvamına gelen selçuk inan mı, sahada adeta casper rolü oynayan sinan gümüş mü yoksa fakir cr7'si * yasin özetekin mi? bu ikiliye muhtacız, net. en azından sezon sonuna kadar. sezon sonunda ise mali duruma göre gönderilir veya gönderilmeyebilir, bilemiyorum. zira ffp yüzünden sıkıntıda olma ihtimalimiz de var haberlere göre.

    yine de kişisel fikrim teknik, oyunu kafasıyla oynayan adamları sevdiğimden kalmaları yönünde. acil ihtiyaç olarak alınması gereken bir orta olan oyuncusu var. papa alioune ndiaye tarzı bir adam almalıyız.

    ayrıca istatistikler üzerinden yorumlamayı pek sevmesem de * sadece gole katkı olarak bakarsak; şu ana kadar feghouli 22 maçta 14 kez direkt olarak gole katkıda bulunmuş. belhanda ise 26 maçta 12 kez. ölüp bittiğimiz garry mendes rodrigues ise 29 maçta 18 kez. bu istatistikleri oranlarsak en iyi oran feghouli'de en kötü de belhanda'da. biraz da beklenti sanırım. bana göre de feghouli istenen seviyede değil ama ondan daha fazlasını beklediğimiz için kötü gözüküyor. aslında şu istatistiklerde olan bir kanada türkiye'de hiçbir takım hayır demez. aynı şekilde belhanda'nın istatistikleri de fena değil ki kendisi çok da ileride oynamıyor ve şut atma becerisi adeta 0 olmasına rağmen bu durumda. rodrigus'den ise kimse böyle bir performans beklemiyordu ve beklentileri aştı. haliyle şu an göz bebeğimiz.

    artık 'şu kadar para alıyor, bir zahmet oynasın.' mantığından da çıkmak gerek. sanki bu paraları bir tek galatasaray ödüyor gibi bir algı var. türkiye piyasası bu. atıyorum sizin yaptığınız işte piyasada sizin özelliklerinize haiz adamlara 5 lira veriliyor diyelim. siz iş ararken size 3 lira teklif edilen işi kabul eder misiniz, etmezsiniz. adam gibi isim yapmış bir oyuncu getirmek istiyorsan ödeyeceğin bedel de budur türkiye'de. bu bedeli ödemek istemiyorsan ya ucuz ama iş yapacak adam bulacaksın ya altyapıya yatırım yapacaksın ya da dışarıdan genç ve kaliteli gençler alıp yetiştireceksin. altyapının durumu ortada, iyi eğitim veremiyoruz. dışarıdan genç almak da bu durumda komik oluyor; biz eğitim veremiyoruz ki dışarıdan aldığımız genci nasıl yetiştirelim? kala kala ya ucuz ama iş yapacak adam almak ya da parayı basıp kaliteli adam almak kalıyor. bunlardan da tutanlar olursa başarı geliyor işte. tutmazsa da yıllarca göndermek için uğraşıp duruyoruz *
App Store'dan indirin Google Play'den alın