• 1
    fivethirtyeight.com amerikan istatistik ve veri analizi sitesi, politik ve spor tahminleriyle yillardir cok ses getiriyorlar.

    mesela nba maci/sezon tahminleri burada. bildigim kadariyla cok buyuk bir takim ve oyuncu veri havuzu ile bu tahminleri yapiyorlar. her hafta guncelleniyor:
    https://projects.fivethirtyeight.com/...ions/?ex_cid=rrpromo

    futbol icin ise sistemleri biraz daha farkli. her takimin hucum ve defansina expected goals (bkz: xg) istatistikleriyle hesapladiklari bir puan veriyorlar. yakin zamanda futbol ligi kapsamlarini baya gelistirip super ligi de eklediler:

    https://projects.fivethirtyeight.com/...edictions/super-lig/

    galatasaray icin tahmini fenerbahce'nin bir puan altinda ucunculuk. ofansif puan olarak 2.1 ile ligin en iyi takimi olmamiza ragment defansif puanimiz (1.2) ilk 4'teki diger takimlardan daha kotu. genclerbirligi ve yeni malatyaspor ile ayni puandayiz. isin ilginci mac tahminlerinde kadikoy deplasmani haric her macta galatasaray'in galip gelecegini tahmin ediyor. elbette bu tahminler amerikalilarin daha iyi bildigi liglerin tahminlerine kiyasla cok daha basit tahminler -- mesela nfl (amerikan futbolu) icin cok fazla analiz yapildigini biliyorum.

    super lig sona yaklasirken ilgisini ceken taraftarlarin takip etmesinde fayda var. isin ilginc tarafi en dusuk kazanma oranina sahip oldugumuz maclardan biri trabzon ya da basaksehir maci degil, genclerbirligi deplasmani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın