• 8
    gerceklesmesi mucize olan olaydir. neden ?

    cünkü, bugune kadar kac futbolcumuz dünyanin elit bir klübünde forma giymistir ? yada hangi elit klüp (bkz: manchester united), (bkz: arsenal), (bkz: barcelona), (bkz: real madrid), (bkz: chelsea), (bkz: inter), (bkz: milan) hatta (bkz: valencia), (bkz: atletico madrid), (bkz: tottenham) futbolcularimiza transfer teklifi yapmistir ? teklif yapmayi gecelim, kaçi scoutlarini izlemeye göndermistir ?

    türkiye, futbol bakimindan yeni yeni gelismekte olan bir ülkedir. hem ülke, hem takim bazinda. legal futbol liglerinin kurulmasindan bu yana gecen sayisiz yilin ardindan tek basarimiz, galatasaray'imizin uefa ve süper kupayi almasidir ki o kadrodan göze carpan oyuncularimizin kimisini cebren ve hile ile * * kimisini de bonservis bedeli ödeyerek * * * çesitli avrupa takimlari kadrolarina katmistir. neden bu adamlari israrla transfer etmislerdir? cünkü, bir basari vardir ortada. bir takim duygusu, bir süreklilik ve kupalar vardir.

    su içerisinde bulundugumuz zaman itibari ile, dünya kupasina katilamadik, son 10 yil içerisinde takimlarimizin bir kez ceyrek finale cikma basarimiz oldugunu düsünürsek * kim neden bizim oyuncularimiz ile ilgilensin ? nadiren avrupaya kapak atan topcularimiz mevcut lakin onlarinda akibetleri belli * baska bkz veremiyorum, lanet olsun cünkü yok!

    fatih terim'in istifa toplantisinda dedigi gibi: "beklentilerimiz çok yüksek, haddimizi bilmeliyiz." avrupa takimlari ile çekisebilecek, istikrarli, kendisini sürekli yenileyen bir milli takim için ne altyapimiz, ne hocalarimiz, ne de oyuncularimiz var. arda turan suan avrupanin elit diye tabir edilen kluplerinden herhangi birisine giderse, harcanir, biter ve geri döner. 22 yas genc bir futbolcu için tam patlama yapmasi gereken zaman. arda'miz su yapisi ile avrupa için kesinlikle yeterli degildir. rijkaard faktörü, o'nu 25'li yaslarinda kariyerindeki avrupa sicramasi konusunda hazirlayacaktir. bundan eminim...

    suan için beklentilerimizin farkina varalim, 1987 dogumlu olan barcelona'nin gözbebegi lionel messi ile yine 1987 dogumlu olan galatasaray'in gözbebegi arda turan'i karsilastiralim, zaten gereken cevabi alacagiz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın