• 206
    üniversiteye başladığım ilk sene galatasaray sözlükte muhakkak vakit geçirirdim. haberleri, bilgileri burada takip ederdim. en başlarda öyle yazar olmak gibi bir isteğim de yoktu. oldukça fazla entry okurdum. sekme hep açık kalırdı arada girer, kim ne yazmış diye bakardım. günlerden bir gün gala sözlük başlığını gördüm. yeni açılmış, henüz sözlükspot şeklinde olan ufak bir yerdi. ancak çok samimi, çok tatlıydı. o sıra dedim, bir de ben yazayım ne olacak diye. yazdım, okudum, beğenildim, eleştirildim. hoşuma da gitti açıkçası. bunlar olunca burada da yazar olmak istedim ve vakti geldi oldum zaten.

    yazar olduğum ilk zamanlarda çok fazla samimi bir ortam vardı. zaten ilk zamanlarda taş çatlasa 30 yazar filan yazıyor ancak arı gibi. sürekli entry dolaşıyor. chat odalarındaki güzel sohbetler, becerikli olanların haxball odalarındaki oyunları filan hep güzel anılar olarak kaldı. ancak o sıralar ülkede bazı durumlar var tabi. gezi parkı olayları almış başını gitmiş, hatta bitmek üzere. galatasaray sözlük de bundan nasibini almış, herkes herkese girişmiş. tabi ki herkesin kendisine göre fikirleri, kızgınlıkları, söylemek istedikleri vardı ancak galatasaray sözlükte iş artık çığrından çıkmıştı ve moderasyon da sözlüğü geçici bir süre kapatma uygulamasına gitmişti. o sıralarda burada olan kişiler eminim benden çok daha fazla biliyorlardır bu meseleleri. işte bu kapanma mevzusunda da galatasaray sözlükte yazamayan kişiler gala sözlüğe geldi ve bir büyüme gerçekleşti. yine gayet güzel bir ortam da vardı açıkçası. öyle çok büyük bir problem çıkmıyordu. daha sonra galatasaray sözlük açılınca, tabi bir yığılma oldu. belli ki sözlüğü bir süreliğine kapatma durumu iyi gelmişti ancak çok başka sataşmalar da oldu. ben gala sözlüğün ilk kurucusunu tanıyorum. kendisi burada bir yazardı ve gayet de iyi bir arkadaşımızdı. daha sonra sözlüğü büyütmek adına yeni bir siteye geçiş sürecinde işler boka sardı ve olmadı tutmadı. çeşitli kazıklar atıldı, millet birbirine düşman oldu. maalesef kendi kendini bitirdi sözlük.

    buradan birçok kişi orada da düşüncesi neyse güzelce yazıyordu. gayet iyi bir ortam da vardı. burada çeşitli karar yetkisine sahip olan kişiler de orada yazarlık yaptı hatta inisiyatif alıp görev yaptı. bunlar yalan değil. benim hiçbir zaman anlamadığım ve anlamayacağım şey, amacı aynı olan şeylerin birbiri ile sataşması ve hırpalaması. buradan birçok kişi gala sözlük ilk büyüdüğünde nike vs kardeşler kundura gibi çeşitli benzetmeler yaptı. yukarıda duruyordur belki hala bakmadım yeniden, yalan söylemek istemem. yani burada yazmak gerçekten bir ayrıcalık mıydı? önce farkedip, kurala uygun yazı yazdım diye benden çok daha birikimli bir kişi, çok daha fazla şey katabilecek kişi yazar olamıyor ise bu beni daha mı üstün yapar allahsen?

    bazı kişilerden temizlenip yeni bir anlayışla başladıklarında yazmak istedim ancak tanıdığım bir iki adam dışında kimse kalmadı. o eski samimi ortam kaybolmuştu, ben de yazamadım. burada yazmanın cazibesi filan değildi durum. zaten burada da 3-4 senedir yazarım, girdiğim entry sayısı 1000 bile olmamış.

    bu entryi sadece güzel zamanları yad etmek için yazdım. özlemişim günlerimi. bana kattığı arkadaşlıklar için *, benim yazdıklarımı da okuyanların olduğunu gösterdiği için ben her zaman gala sözlüğe teşekkür edicem. aynı amaca hizmet eden, gayesi derdi galatasaray olan adamlar sırf farklı yerlerde diye kutuplaşma yapmamalı. ne oradan galatasaray sözlüğe kin tutanlar ne de buradan ''yazan gala sözlüğe geçsin beyler, sözlük kasıyo xd'' yazanlar olmamalıydı. bir gün başka bir ad ile başka bir formatta yine galatasaray adının olduğu bir şey çıkarsa ona da saygı gösterilip, desteklenmelidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın