• 2022
    ligde kalan haftalarda fikrimce en ideali şu 11'dir.

    ---------------muslera-----------------
    mariano--maicon--serdar--nagatomo
    -------------donk---belhanda--------------
    garry--------feghouli------tolga-----
    ------------------gomis-------------------

    savunma dörtlüsü denayer'in geçirdiği sakatlık sonrası sakat veya cezalı olmadığı taktirde böyle olacaktır zaten.

    orta sahamız pamuk gibi olmasına karşın hiçbir yaratıcı gücü de yok. donk'a pis işleri yükleyip belhanda'nın yaratıcılığından bu mevkiide faydalanılması hem orta sahada görev bilincinin artmasına yardımcı olur, hem de iki kör-topal futbolcuyla oyun kurmaya çalışmayız.

    tolga ciğerci, sakatlanana kadar kanatta hem skora kariyer zirvesini yaşayarak 6 gollük bir katkı verdi, hem de dinamizmi ile sol kanattaki savunma açıklarını kapatmaya yardımcı oldu. maç başı 12 km koşu mesafesini geçebilen bir futbolcu ve merkeze dahi yardım edebilecek bir temposu var. ilk yarıdaki çoğu maçta tolga'nın bu dinamizminin takım savunmamızda ne denli önemli olduğunu gördük.

    sofiane feghouli şu anki fizik kapasitesiyle 10 numara mevkiinin serbestliğinde rahat eder. pas kalitesi, çalım yeteneği, şutları ve topla hareket yeteneği çok üst düzey. belhanda'dan daha faydalı oynayacaktır.

    garry-mariano ikilisi sağ kanatta neredeyse her maç üst düzey bir oyun sergiliyor. yuto-tolga ile zaten üretkenliği olmayan sol kanat-sol iç bölgemizin savunma zaaflarını en aza indirdiğimiz gibi sürpriz skor katkıları da bulabildiğimiz bir ikili daha elde ederiz.

    fernando'nun sakatlıktan dönüşüyle donk'u kenara alarak bu 11'le çoğu maçımızı domine ederek kazanabileceğimize inanıyorum. kulübedeki tecrübe her şeyin içini dışını daha iyi bilir ama yasin'le, merkezde tolga ile bu lig bitmez. böyle değişik formasyonlar görebiliriz..
App Store'dan indirin Google Play'den alın