resim
Tanju Çolak
Görev:Sportif Direktör
Takım:-
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 95
    galatasaray'ı paraya sattı diyen cahillere alın tanju'nun ağzından tranfer hikayesi(u: heee, unutulmasın ki tanju'nun bu anlattıkları bunca yıldır alp yalman tarafından yalanlanamamıştır).

    --- alinti ---

    ben aslında galatasaraylıyım. şu anda da galatasaray ın kongre üyesiyim. ancak fenerbahçe ye mecburen gitmek zorunda kaldım. fenerbahçe ye gidişim çok kötü ve çirkin oldu. dönemin galatasaray kulübü başkanı alp yalman beni yanına çağırarak, sen bu takımın kaptanısın dedi. daha sonra transfer için 3 milyar liraya anlaşarak el sıkıştık. pazartesi de gel ödeme planını çıkartalım dedi. her şey çok güzeldi, takımın kaptanı da olmuştum. ancak daha sonra bir anda her şey değişti. pazartesi günü kulübe gittiğimde bülent korkmaz ve erdal keser vardı. bülent korkmaz ve erdal keser, içeri girerek 2 şer milyara anlaştılar. ben içeri girdim. ama o cuma günkü hava gitmiş buz gibi bir hava var. yönetim kurulundan 10 kişi oturmuş. bir tane sandalye boş, ben de oraya oturdum. tanju, sana bir iyi, bir kötü, iki haberimiz var dediler. önce sana iyi olanı söyleyelim. seni fransa nın marsilya takımı istiyor dediler. ben de bana galatasaray ın takım kaptanlığını verdiniz. ben marsilya ya gitmem dedim. ikinci haber ise biz düşündük taşındık senin paranı 2 milyar liraya düşürdük dediler. şok oldum. sayın başkan biz seninle cuma günü konuştuk. bana bugün ödeme planını söyleyecektin dedim. bana yalman dün dündür, bugün bugündür dedi ve ben yıkıldım dedi.

    kendisini bir defans oyuncusu, 18 yaşındaki bir futbolcuyla aynı kefeye koyduklarını ifade eden çolak, bülent henüz 18 yaşında bir bebeydi. daha çok tıfıldı, onunla bana aynı parayı verdiler. ben geçmiş sezonda 25 gol atmışım, erdal keser 4 gol atmış, onunla da aynı parayı verdiler bana. ben bunda bir kasıt olduğunu düşünüyorum. başkana seslenerek bana düşünmem için 1-2 saat izin verin dedim. başkan bana istediğin kadar düşünebilirsin dedi. ben peşinat 1.5 milyar lira diye düşünürken, transfer ücreti 2 milyara düştü diye konuştu.

    galatasaray ile anlaşamadığının ortaya çıkmasıyla birlikte fenerbahçe nin devreye girdiğini söyleyen çolak, fenerbahçe başkanı metin aşık ın kendisini aradığını ve 4.5 milyar lira karşılığında transfer teklifinde bulunduğunu, ancak kendisinin fenerbahçe ye gitmek istemediğini, hıncal uluç, mehmet ağar, ergün gürsoy gibi isimleri arayarak yardım istediğini anlattı. o dönem galatasaray teknik direktörü olan mustafa denizli yi arayarak durumu anlattığını vurgulayan çolak, son saniyeye kadar galatasaray da kalmak için çırpındığını söyledi.

    galatasaray futbol şube sorumlusu yurdeşen karahasan ile görüşerek, galatasaray ın kendisine daha önce söz verdiği 3 milyardan vazgeçtiğini ve fiyatı 2.5 milyara çektiğini söylediğini ifade eden çolak, ben galatasaray dan ayrılmamak için fiyatı aşağı çektim. biraz da siz yardımcı olun dedim. bu arada fenerbahçe sürekli arayıp duruyor. saat 21.30 gibi metin aşık aradı. karahasan bunu görünce çok şaşırdı. hemen alp yalman a ulaşarak bu çocuk blöf yapmıyor, fenerbahçe çok ciddi olarak tanju yu almak için uğraşıyor dedi. yalman, karahasan ın yanında olduğumu bildiği halde beni telefona istemedi. o gün telefona beni isteyip, yarın kulübe gel, anlaşırız deseydi, fenerbahçeye gitmezdim diye konuştu.

    galatasaray dan gitmemek için çırpındığını söyleyen çolak, son olarak mustafa denizli ye ulaşmaya çalıştım. çünkü o, benden habersiz bir şey yapma demişti. mustafa denizli ye ulaştım. hocam bunlar böyle yapıyor, ben fiyatı 2.5 milyara kadar düşürdüm, bir şeyler yapmasını istedim. ancak mustafa hoca, ben hiçbir şey yapamam dedi. ben telefonu kapatarak can tanrıyar a fenerbahçe yi ara dedim ve gittim. ben gitmek istemezdim, ama zorla gittim dedi.

    --- alinti ---

    o dönem avrupa gol kralı ve takım kaptanı tanju'ya, paf takımdan henüz çıkarılan bülent korkmaz' a verilen para teklif edilmiştir. bugüne uyarlarsak kaptanımız arda' ya serdar eylik'le aynı paranın teklif edilmesi gibi bir durumdur.
    bu durum, paranın miktarı bir yana insanın mesleğine ve emeğine yapılan bir terbiyesizliktir.
    insanları eleştirirken, takım satmakla suçlarken lütfen biraz ağır olun. hiç değilse emre belözoğlu'yla kıyaslayacak kadar ileri gitmeyin.

    not: bu entry' den alacağım ofsayt sayısı tanju düşmanlarının sözlükte bulunan kısmının rakamsal değeri ile doğru orantılı olup plüvyometre denilen aygıtla ölçülür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın