• 279
    hemen peşin peşin söyleyeyim, beşiktaş ve fenerbahçe’nin bu yarışta iki dezavantajı var. beşiktaş için bayern maçları ve cenk’in takımdan ayrılması, fenerbahçe için kadro zafiyeti ve kupadaki zorlu maç fikstürü. (tabi aykut kocaman rakiplerini bükmesi de başka bir konu.)

    galatasaray ve başakşehir ise en önemli iki aday ama kupadan bilerek elenen başakşehir çok önemli bir avantaja sahip. hakemleri de arkasına almışa benzeyen başakşehir’in bu oyununu sürdüreceği ve son maça kadar şampiyonluk için yırtınacağı kesin. gizli çinli ortaklarının da büyük destek verdiği gerçeğini unutmayalım.

    siyasi konjonktür de onların lehine. o zaman bizim yapmamız gereken kupa’ya elveda deyip tüm gücümüzle lige konsantre olmaktır. eğer kupayı da götürürüz ligi de diyenler varsa beni asla yanlarında bulamazlar. en büyük avantajımız büyük maçların hemen hepsini ve bu arada başakşehir maçını ali sami yen’de oynayacak olmamız. kadıköy’den çıkaracağımız bir puan bile bizi hedefimize ulaştırabilir.

    eğer fatih terim gelmeseydi ligi ilk üçün içinde dahi bitirmemiz imkansızdı. en büyük transferimiz tabi ki fatih terim ama birinci sınıf bir solbeke ihtiyacımız olduğu da çok açık ve o solbek türkiye sınırları içinde mevcut deği. dolayısıyla ya dışardan alınmalı ya da lato ile devam edilmeli. öyle uğur çifçi, aziz behiç ile olacak işler değil bunlar.

    bu sezon ligi şampiyon bititirebilirsek asıl iş ondan sonra başlıyor. kadroyu muhafaza ederek şampiyonlar liginde ses getirmek. buna inanmakla başlamalıyız işe. inanırsak yapabiliriz. badoue ndiaye’yi bu hedef nedeniyle satmamalıyız. şu andaki kadromuz kaliteli. üç büyük takviye ile yarı final oynayabilecek kaliteyi yakalayabiliriz. bunu başarabilirsek şampiyonlar liginde elde edeceğimiz gelir, ürün satışı, reklam ve sponsor yoluyla elde edeceğimiz gelir ile borçları döndürebiliriz. aksi halde bir yandan futbolcu satmışsın diğer yandan şampiyonlar liginde gelirden olmuşsun ne anlamı olur.

    sonuç olarak, fatih terim ve ekibi bize büyük başarılar vadediyor. otuz milyon kenetlenmeli, inanmalı ve tüm desteğimizi vermeliyiz. allah yardımcımız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın