• 14
    saçma sapan hiçbir mantığı olmayan sadece aziz yıldırım'a sallamak güzel geldiği için söylenen bir bestedir. besteyi ''evet ya her türk asker doğar'' '' askerlik vatan borcudur'' vs şeklinde savunanlar saçmalamaktadır.

    askerlik bir meslektir.

    ben meslek olarak mühendislik seçtim. bunun okulunu okudum hayatımı bu mesleği yaparak kazanmayı tercih ettim.

    dolayısı ile sen bana zorla ve istemediğim sürece başkasının mesleğini yaptıramazsın. benim hayatımdan 6 ile 18 ay arasındaki bir süreyi gasp edemezsin.

    mesleğini asker olan seçenler ne ile karşılaşacaklarını bildikleri halde seçmiş kişilerdir. dolayısı ile ''he onlar vatan için ölsün sen burda yan gel yat'' şeklindeki savunmalar aptalca ve gereksizdir.

    onun haricinde yarın bir seferberlik halinde veyahut vatanın bölünmezliğinin tehlikesi durumunda ''tüm vatandaşların'' savaşması gerektiğinde bu milletin her evladı savaş alanına koşar. bu böyle biline ama kimse bana 6 ay boyunca sigara izmariti toplamayı vatan borcu olarak yedirmeye çalışmasın.

    edit : selestinbabayaro33 nickli arkadaşımızın bu entry ile alakalı attığı mesajı izniyle direk buraya koyuyorum ''şu an koğuştan yazıyorum ve duygularıma tercüman oldun. neyse atarsa 98. bitsin bu başlığa gelip yazacağım, şu an yazamıyorum bir şey haliyle :)''
App Store'dan indirin Google Play'den alın