• 2
    günümüzde artık kutuplaşmalar her yerde. trumpçı amerikalılar, anti trumpçı amerikalılar var. liberaller var, komünistler var. solcular var, sağcılar var. akp'li var, chp'li var. galatasaray'lı var, beşiktaşlı var.

    galatasaray'lının içinde de liseci galatasaraylı var, evlatçı galatasaraylı var, x galatasaraylı var, y galatasaraylı var. herkes kendi bildiği gibi takımını destekliyor. siz bu insanları tek bir kimlik altında ancak dayatma ile toplayabilirsiniz. günümüzde kutuplaşılmayan bir yer var mı? yılbaşı kutlamalarında bile karşıt görüşler kutuplaşıyor. kutuplaşma zararlı mıdır, bu da tartışılır gerçi.

    15 sene önce twitter olsaydı ne olurdu? bilemeyiz. kutuplaşır mıydık? bilemeyiz. çünkü yoktu. söyleyeceğimiz her şey havada kalır. geçmişe dönüp deneyemeyiz çünkü. hangi fikri yürütürsek yürütelim, sınayamayız.

    ayrıca, x kişisi y kişisi ve benzer görüştekilerin takıma zarar verdiğini düşünüyorsa tabii ki kutuplaşacak. tabii ki x kişisi, kendisi gibi düşünenlerle takımını daha iyi hale getirmek isteyecek. mesela düşünelim, ateş güneş niye kuruldu? bugünlerin popüler oluşumu galatasaray yeniden niye çok konuşuluyor?

    twitter olmaz, facebook olur. o olmaz, sokakta bildiriler dağıtılır. ateş güneş kurulur. başka bir şey olur. kutuplaşma kaçınılmazdır. kutuplaşmayı, büyük bir denetim ağı ve baskı olmadan kıramazsınız bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın