• 90
    sonucu şudur: şike olmuştur ama bunu cemaat ortaya çıkarmıştır. cemaatin ortaya çıkarma sebebi ise şikeyi yok etmek, adaleti sağlamak, suçluları futboldan uzaklaştırmak vesaire değildir. mesele aziz yıldırım'dır, mesele ölünceye kadar kulüp başkanlığını bırakmayacak bir adam yerine kendi adamlarını fenerbahçe'nin başına geçirmektir. dolayısıyla asıl mesele bu ülke açısından şike hiçbir zaman olmadı.

    üç yanlış bir doğruyu götürdü beyler. bu ülkede darbe planları da yapıldı, şike de oldu, yolsuzluk da oldu ama bunların hepsi de bir amaca hizmet ediyordu. bu davalarda büyük iftiralar da vardı. davalardaki bazı deliller hukuka aykırıydı. kısacası bir süreç olarak oldukça sulandırılmış davalardı. yani bu davalar cemaate hizmet ediyordu. adalet bir amaç değil bir araçtı. maalesef bunun ceremesini bugünlerde ülkenin orman kanunlarıyla yönetilmesiyle, ülkede yargıya güvenin %10'lara kadar düşmesiyle hep beraber ödüyoruz. bu ülkede artık bir suçlu "bunu fetöcüler yaptı, kumpas bu, en büyük akpli benim" diyerek fiillerini temize çıkarabilmektedir. mahkeme buna inanmasa bile halk bu söylemlere inanıyor. yetmez mi?

    işin fifa-uefa boyutuna gelirsek fenerbahçe oradan da az bir bedelle kurtuldu. bundan sonra da bir şey olacağını sanmam. trabzonspor asla bu işin peşinde değil. yeni çıkan infantino haberleri de muhtemelen onu fifa başkanlığından indirme planları yapan kişilerin işi. şike olayı yine bir araç, bir amaç asla değil. infantino rüşvet almışsa başkanlığı gider ama şikeyle ilgili yeni kararlar alınmaz. kimsenin sikinde değil çünkü. muhtemelen bırakın da kendi boklarında boğulsunlar diyorlardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın