• 80
    bir derbi maçı sonrası semtlerine 3 büyük takımın formasından birini giyip giderseniz, fanatik bir kitle ile sizi linç edercesine dövecek olan taraftar grubudur.

    üniversite öğrenciliğim boyunca kombinem vardı, bolca zamanım olduğundan pek maç kaçırmaz, ali sami yen sokakta arkadaşlarımla buluşup içe içe maça giderdim. bir zamanlar ultraslan üniye bağlı olan, açılış maçından sonra ise farklı farklı gruplara ayrılmış birçok kişiyle tribünlerde tanıştım arkadaş oldum. bazılarıyla da hala görüşür, haberleşiriz.

    aramızdaki konuşmalarda benim izmirli olduğumu duyanlar, izmir'de hangi takımı tuttuğumu sorarlardı. ben de her defasından izmir'de de galatasarayı tuttuğumu belirtirdim. sonrasında sempati beslediğim bir izmir takımının olup olmadığını sorarlar göztepe'nin izmir'de yaşanılsa desteklenebilecek bir kulüp olduğundan bahsederlerdi.

    işin aslı ne yazık ki böyle değil. fanatizmleri sınır taşımayan insanlar bunlar, taraftar kimlikleri için yapmayacakları şey yok. başka bir takımın formasını giyiyorsan yalnızsan, bu adamlar grup halindeyse seni yerde tekmeleye tekmeleye linç edercesine döverler. eğer bir taraftar grubunun içerisindeysen ve bunlardan biri yalnızsa kavga çıkarmak için elinden geleni yapar. her türlü küfrü, saygısızlığı tek başına da olsa başka bir grup taraftara yapabilirler (en azından kendi içlerinde bu konuda tutarlılar). bir de çok ilginç bir kardeş takım kavramı var bunların (bunlar dediysem göztepe üzerinden fanatik anadolu takımlarının taraftar gruplarından bahsediyorum, kopyala yapıştırla aynı girdi karşıyaka taraftarı için de yazılabilir.) böyle çok sevdikleri anadolu takımları ve düşman anadolu takımları var, bu düşman anadolu takımları da birbirleriyle kendi içlerinde arkadaşlar falan, birbirleri ile böyle kedi köpek gibi sürekli bir kavga etme çabası içerisindeler.
    gerçekten bu futbol bazen çok salakça şeylere gebe olabiliyor...

    velhasıl kelam göztepe taraftarlarını diğer anadolu takımlarının taraftarlarından ayırmanın bir anlamı yok. doğrudur yapı olarak izmir'in yaşam tarzını benimsemiş bir taraftar grubudur, fakat sınıf bilinci olmayan, spor ahlakı olmayan, sıradan bir grup insandan ibarettir sadece.
App Store'dan indirin Google Play'den alın