• 246
    devre arasına bu hafta oynayacağımız 9 aralık 2017 galatasaray akhisar belediyespor maçı ile birlikte 3 maç bulunan futbol sezonu.

    fikstürümüz=
    galatasaray - akhisar belediyespor (3 puan)
    yeni malatyaspor - galatasaray (3 puan)
    galatasaray - göztepe (3 puan) (aklımdan 1 puan yazmak geçti aslında, göztepe fena top oynamıyor ama arena'da 3 puanı alacağımızı düşünüyorum.)

    an itibari ile 14. hafta sonunda 29 puan ile 2. sırada bulunuyoruz. 38 puan ile ilk yarıyı kapatma fırsatımız var. öte yandan rakiplerimizin fikstürüne bakacak olursak;

    medipol başakşehir
    sivasspor - medipol başakşehir = başakşehir galibiyeti olabilir ancak sivas'ta hava şartlarını da düşünmek lazım. zor bir maçtan çıkacaktır başakşehir.
    medipol başakşehir - antalyaspor = çok ekstrem bir durum olmadığı sürece başakşehir galibiyeti görünüyor.
    kasımpaşa - medipol başakşehir = başakşehir galibiyet.

    kalan 3 maçta 9 puan yaparsa 39 puan ile lider kapatır devreyi başakşehir.

    fenerbahçe
    bursaspor - fenerbahçe = fenerbahçe için beraberlik iyi ihtimal. ki aykut kocaman da buna göre düşünüp çıkacaktır sahaya. beraberlik yada bursaspor galibiyeti sonucu bekliyorum.
    fenerbahçe - kardemir karabükspor = fenerbahçe galibiyet.
    atiker konyaspor - fenerbahçe = normalde konyadan bir umudum olur. ancak aykut hocalarını üzmezler, 3 puan.

    kalan 3 maçta öngörüm maksimum 7 puan. 33 puanda kalacaklardır.

    beşiktaş
    kayserispor - beşiktaş = beşiktaş için çok zor maç. kayseri en kötü 1 puanı alacaktır.
    beşiktaş - osmanlıspor = beşiktaş galibiyet.
    sivasspor - beşiktaş = bu hafta bile havanın çok sert olacağını düşündüğümüz sivas'ta beşiktaş'ın işi zor. ama 3 puanı bir şekilde alırlar.

    kalan 3 maçta 7 puanla 33 puana ulaşıp 4. devam ederler (kayseri'nin 3'te 3 yapmadığını düşünerek ki yaparsa 5. sıraya inerler 32 puanla)

    yani devre arası tablosu

    1 - medipol başakşehir
    2 - galatasaray
    3 - fenerbahçe
    4 - beşiktaş (kayseri)

    ilk iki sırada değil sonraki 3 sırada yani 3. 4. ve 5. sıralarda değişiklik olabilir devre arasına kadar. 38 x 2 desek 76 puan yapar. peki 76 puan bizi şampiyon yapabilir mi? şu andaki tabloda pek mümkün görünmüyor açıkçası. beşiktaş kaybettiği puanları avrupa'dan elenmesinin ardından toplayacaktır, aynı şekilde başakşehir'in de artık rotasyon yapmaya ihtiyacı kalmadı. fenerbahçe de bir şekilde saçma da olsa bir sistem oturttu.

    76 puanın üzerine bize lazım olan minimum 5 puan var. 81 şampiyon yapabilir bizi. yani bu ne demektir, antalya - fenerbahçe - trabzon - başakşehir - beşiktaş maçlarından çıkan puanların üzerine koymamız gerekir. ilk yarıda;

    antalya - 1 puan
    fenerbahçe - 1 puan
    trabzon - 0 puan
    başakşehir - 0 puan
    beşiktaş - 0 puan

    şeklinde geçtik bu müsabakaları.

    antalya'yı içeride yeneceğimizi düşünürsek +2 puan demektir. 3 puan daha lazım. 4 maçın üçü berabere mi biter, biri mi kazanılır bilemem. ki şunu da belirteyim, 2. yarının ilk yarı kadar kolay olmayacağını ciddi ciddi düşünmekteyim. yolda kaybedilecek puanları telafi etmemiz lazım, iç sahada kimseye puan bırakmamamız lazım.

    şampiyonluk şansımız var, evet. ancak iç sahadaki bu saydığım maçların 4'üne güvenerek bir şey diyemiyorum. çünkü igor tudor'a güvenemiyorum. yani trabzon sana geldiğinde o maçtaki kadar pasif oynayacaksak puan zor. başakşehir aynı şekilde, beşiktaş aynı şekilde. kadıköy deplasmanı hep sıkıntılı. bunların hepsini düşünmek lazım.

    tudor devam edecekse bu 5 maçın 4'ünde oynattığı o saçma savunmada bekleme felsefesinden vazgeçip diğer maçlarda olduğu gibi presle rakibi boğacak. başka bir alternatif ben şampiyonluk yolunda göremiyorum. ki yaptığımız hesaptaki ilk yarı 38 puanın maksimum olacak şekli antalya galibiyetti. 40 desek 2. yarı gelecek puana 78 puan. bizi yine şampiyon yapmaz gibi geliyor bana. 80 üzerini bir şekilde görmemiz lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın