resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 4993
    galatasaray'da kısa süre kalıp ayrılan onlarca teknik direktör arasında yeri çok farklıdır. şampiyon olamadığı için başarısız olmuş gibi hatırlansa da, şampiyonlar ligi'nde real madrid ve juventus'un olduğu gruptan ikinci tura yükseldi ve türkiye kupası'nı kazandı. ayrıca, çalıştırdığı dönemde oynadığı 5 derbiden 4 galibiyet aldı. fatih terim'den sonra gelen teknik direktör olmasına rağmen, kariyeri ve karizması sayesinde herkes ona güvendi ve saygı duydu. kendisinin kurmadığı bir takıma, sezonun ortasında, ligi ve kulübü tanımadan gelmişti. deplasmanlarda kazanamama sorunu yüzünden kaybettiği puanlar olmasaydı ligde de şampiyon olabilirdi. ancak ligdeki başarısızlığının en önemli sebebi, devre arasında yapılan skandal transferlerdi.
    (bkz: #2285629)

    önceki senelerde, fatih terim her zaman yaptığı gibi florya'daki tüm kontrolü eline almıştı ve transferlerde de işine karıştırmıyordu. menajerlerle ortak çalışan bazı ''alkolik çakallar'', bu nedenle ünal aysal ve fatih terim'in arasını bozmaya çalıştı. fatih terim ayrıldıktan sonra, ünal aysal futboldan anlamadığı için kulüpteki bu insanlara güvenince, mancini de yabancı sınırının olduğu ve hiç tanımadığı bir ülkede yapılacak transferleri onlara bıraktı. yalnızca transfere ihtiyaç duyduğu mevkileri söyleyip genç oyuncuların takıma katılmasını istedi ancak yapılan transferler hayal kırıklığı oldu. inter ve manchester city'de yıllarca çalışıp milyonlarca euro kazanan roberto mancini'nin, ya da türkiye'nin en zengin iş adamlarından olan ünal aysal'ın, ontivero gibi transferlerden gelecek birkaç yüz bin € için uğraşacaklarını ve bunun için başarısız olmayı göze alacaklarını düşünen insanlar cahildir.

    mancini'nin türkiye'ye ve galatasaray'a gelme amacı, şampiyonlar ligi'nde başarılı olmaktı. ikinci sezonun başında, ffp nedeniyle yönetimden avrupa'da başarı için yatırım sözü alamayınca kendi isteğiyle galatasaray'dan ayrıldı. önceliği hiçbir zaman para kazanmak olmadığı için de ayrılırken galatasaray'dan tazminat almadı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın